Tartu siipeen.
Sami Rinne Design - keramiikkaa, ryijyjä, pronssia.

Näyttely Suomen käsityön museon galleriassa 19.10.-20.11. 2005

uvassa ovat cappuccino ja espresso -kupit.  Suunnittelu ja valmistus Sami Rinne. KUVA: Hannu Miettinen
Kuvassa ovat cappuccino ja espresso -kupit. Suunnittelu ja valmistus Sami Rinne. KUVA: Hannu Miettinen

Keraamikko ja muotoilija Sami Rinteen näyttely käsityön museon galleriassa 19.10.-20.11. esittelee keramiikan lisäksi raikkaita ryijyjä ja pronssivalulla valmistettuja vateja. Rinne toimii yrittäjänä Jyväskylässä. Piensarjoina tuotettuja kauniin arjen käyttöesineitä - kuppeja, lautasia ja muuta kodin keramiikkaa - on saatavana laajasti kotimaassa mm. sisustusliikkeissä ja Design Forum Finland- ja Taito Shop-liikkeissä. Tuoreimpana aluevaltauksena ovat Japanin ja Ranskan markkinat.

Samin tunnuslause on carpe diem, tartu hetkeen! Siitä tulee myös näyttelyn nimi Tartu siipeen ja siihen viittaavat myös keramiikan ja ryijyjen siivekkäät teemat - anna ideoiden lentää, tartu ideoihin, anna siipiesi kantaa! Sami Rinne kokee olevansa yhtä hyvin keraamikko, muotoilija kuin taiteilijakin - luovuus on laitettava päivittäin likoon uusien tuotteiden kehittämisessä ja valmistamisessa.

Sami kertoo itsestään ja töistään seuraavaa: "Käyttöesine voi olla myös taide-esine. Se voi tuottaa mielihyvää ja iloa. Hyvä käyttöesine on kestävä, pestävä ja pinottava.

Siivekkäät työt kuvaavat enkeleitä ja siivellisiä fantasiahahmoja. Ne kertovat elämänkatsomuksestani, jonka monimutkaisuus on helpompi kuvata keraamisilla kuvilla ja muodoilla kuin kertoa sanoilla. Keraamiset työni elävät ja muuttuvat ajatuksieni myötä. Keraaminen tarinani jatkuu niin kauan kuin savi muotoutuu käsissäni."Alku. Osa Tulilintu-triptyykistä. Ryijyn suunnittelu Sami Rinne, valmistus AnnaQ, Ylä-Savon käsi- ja taideteollisuusyhdistys ry. KUVA: Pentti Vänskä

Työnäytös pe 21.10. 2005 klo 12-16.30 Sami Rinne - savenvalantaa

Lisätietoja
Sami Rinne, keraamikko, muotoilija, puh. 050 514 4846
Työhuone avoinna ma-pe 9-16,
Tapionkatu 11-13 B 52, 40200 Jyväskylä
http://www.samirinne.fi

» Lataa cv [rtf-muodossa]

Kuvassa: Alku. Osa Tulilintu-triptyykistä. Ryijyn suunnittelu Sami Rinne, valmistus AnnaQ, Ylä-Savon käsi- ja taideteollisuusyhdistys ry. KUVA: Pentti Vänskä