Suvun joulu
Jouluinen nukkenäyttely Suomen nukketaiteilijoilta

Suomen käsityön museon galleriassa 23.11.2005 - 8.1.2006


Kuva näyttelystä. Kuvaaja: Anneli Hemmilä-Nurmi / Suomen käsityön museo.

 

Suvun joulu -näyttely on kurkistus Virtasen perheen jouluun 1950-luvulla.

Vuokko ja Veikko Virtasen perhe on kokoontunut tupaan odottamaan joulun jännittävintä hetkeä. Joulupukki on tulossa. Tuoreen kahvin tuoksu kantautuu nenään ja jokainen sekunti tuntuu ikuisuudelta pienten lasten mielissä. Isoisomummo Virtanen kiikkuu keinutuolissaan ja seuraa silmät tarkkana perheen lasten vilinää tuvassa. Pystykorva alkaa haukkua pihalla. Porstuasta kuuluu kolinaa ja tiernapoikien laulua. Olisikohan pukki vihdoinkin saapunut?

Esillä olevat nuket ovat Suomen Nukketaiteilijoiden posliinista ja paperista käsin valmistettuja taidenukkeja. Tekijät ovat kaikki Suomen Nukketaiteilijat ry:n jäseniä.

Interiöörin suunnittelu, rakentaminen ja pirttikalusto Petri Vänni.
Näyttelyn nukentekijät ovat nukentekijät Sirpa Ala-Louko, Maija-Leena Autio, Mirja Haikala, Kati Haukkala, Eila Hokkanen Arja Jäppinen, Pirkko Järvinen, Päivi Lukkarinen, Pipsa Mannoja, Maria Morko, Airi Rankinen, Kirsti Rintamäki ja Ippa Särkkä. Pystykorvat ja kissat on valmistanut neulahuovutta-malla Helvi Laukkanen, kynttilänjalan Sirpa Lehtonen, himmelit Pirkko Järvinen ja posliiniastiasto on Marja Jokelan käsialaa.

Lisätietoja
Suomen käsityön museo
Museon info puh. (014) 26 64370
Kauppakatu 25, 40100 Jyväskylä

Avoinna ti-pe klo 11-18
Gallerianäyttelyyn vapaa pääsy