Tila haltuun
Näyteikkunanäyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 17.2.-20.3.2005


Tila haltuun -näyttelyn suunnittelu ja rakentaminen on vuoden mittaisen tilasomistusalan ammatillisen lisäkoulutuksen viimeinen jakso. Opintovuoden aikana on opiskeltu ja toteutettu tilan haltuunottoa eri tarpeiden mukaan: sisustamalla arkista käyttöä palvelevaksi, somistamalla liikkeen tuotteet edustavasti esille, somistamalla juhlatunnelma tai lavastamalla näytelmän maailma näkyväksi.

Tilasomistusalan ammatillinen lisäkoulutus on suunnattu erityisesti ammattitaitoa päivittäville käsi- ja taideteollisuusalan tai visuaalisen alan pohjakoulutuksen saaneille tai alalle aikoville. Koulutuksen tavoitteena on päivittää ammattitaitoa, kehittää kokonaisvaltaista ja visuaalista tilan hahmottamista, kouluttaa visuaalisen alan tekijöitä yhteisöjen ja pk-yritysten palvelukseen sekä avata uusia työnsaantimahdollisuuksia.

Tilasomistusalan ammatillisen lisäkoulutuksen opinnot (43 opintoviikkoa) koostuvat perusopinnoista (mm. ammattitaidon perusteet; esteettisyyden ja luovan ilmaisun perusteet) ja suuntautumisopinnoista (tilasomistus ja kulttuuri; tilasomistus ja ilmaisu). Opiskelijat ovat perusopintojen pajajaksoilla tutustuneet erilaisiin materiaaleihin ja tekniikoihin. Pajoissa opittua sekä jo olemassa olevia tietoja ja taitoja on hyödynnetty suuntautumisopintojen erilaisissa projekteissa yritysten ja yhteisöjen kanssa.

Koulutus toteutetaan Jyväskylän Taitokeskuksessa yhteistyössä Keski-Suomen käsi- ja taideteollisuus ry Aivian ja Kansan Sivistystyön Liitto ry KSL:n kanssa.

Tilan ovat ottaneet haltuun Katri Heiskanen, Niina-Maria Karhu, Katja Kauppila, Tiina Kuustie, Emmi Kärkkäinen, Elina Laine, Riitta Mäntynen, Ilona Pehkonen, Sirpa Puttonen, Fanny Salmi, Marja Tuominen ja Miia Vilhunen.Lisätietoja
Taitokeskus
014-617 324
www.aivia.fi