Vulpes vulpes
Suomen käsityön museon Näytönpaikka -näyteikkunassa 29.11.2005-1.1.2006Näyttelyn töissä on yhdistettynä kovia ja pehmeitä materiaaleja sekä erilaisia tekniikoita. Koru- ja hopeamuotoilun opiskelija Auli Rokka ja tekstiiliartesaaniopiskelija Kati Nuijanmaa ovat lähestyneet kettua (Vulpes vulpes) kumpikin omasta näkökulmastaan. Ystävyyden lisäksi tekijöitä yhdistää kiinnostus kettuun hahmona. Näyttelyssä heiltä on esillä sekä omia että yhteisiä töitä. Molemmat valmistuvat opinnoistaan keväällä 2006. Valmiiden töiden lisäksi näyttelyssä esitellään kummankin tekijän käyttämiä tekniikoita, materiaaleja ja välineitä.

Auli Rokka on koru- ja hopeamuotoilun opiskelija Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutista. Hän on suuntautunut opinnoissaan käsinkaiverrukseen. Kaiverrustekniikka tulee näyttelyssä olevissa töissä esille grafiikan vedoksissa, joissa on käytetty yhtenä menetelmänä kuparikaiverrusta. Grafiikassa on kuva-aiheina hyödynnetty metsän eläimiä.

Yhteistyöprojektissa Kati Nuijanmaan kanssa on syntynyt metallisia kiinnittimiä mm. laukkuihin sekä huovutettuun liiviin. Kiinnitinten ei ole tarkoitus toimia yksinään vaan ne on suunniteltu osaksi huovutettuja tuotteita. Muotoiluun ja ideointiin on haettu vaikutteita näyttelyn luontoaiheisesta teemasta.

Kati Nuijanmaa opiskelee Jyväskylän aikuisopistossa Petäjäveden käsi- ja taideteollisessa oppilaitoksessa, aiemmin hän on opiskellut historiaa ja työskennellyt museoissa. Erityisesti häntä kiinnostaa huopa materiaalina ja huovutusprosessina. Kansanomainen kulttuuri puolestaan tarjoaa loputtomasti ideoita.

Värit ja muodot Kati Nuijanmaan tekstiileissä ovat saaneet ideansa kettu repolaisesta. Samoilijan huopaisissa vaatteissa ja varusteissa hän on tuonut vanhoja perinteisiä malleja ja tekniikoita kohti nykypäivää.

Lisätietoja
Kati Nuijanmaa
kamakost(at)cc.jyu.fi
040 5419 758

Auli Rokka
rokkauli(at)lpt.fi
040 5604 051