Aavan meren tuolla puolen - Anna Punamäen painokankaita

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikka-näyteikkunassa 3.1.-29.1.2006


Kuvassa: Anna Punamäki, taustalla Kala-painokangas. KUVA: Liisa Korhonen / Suomen käsityön museo.

Aavan meren tuolla puolen -näyttelyssä on esillä tekstiiliartesaani Anna Punamäen käsin painettuja sisustuskankaita. Näyttelyn kankaita valitessa syntyi ajatus vesi teemasta, johon Anna Punamäen mallistosta löytyi kolme sopivaa kuosia Kala, Kupla ja Simpukka. Kankaat on painettu teemaan sopivilla väreillä. Näyttelyn kankaista Kala on saanut menestystä 2004 Fazerin järjestämässä Parasta Suomalaista Muotoilua -kilpailussa, jossa se valittiin finalistitöiden joukkoon.

Näyttelyn kankaat soveltuvat monenlaiseen sisustamiseen verhoista vuodevaatteisiin. Painokuosien ja painopohjan värejä vaihtamalla kankaiden ilme muuttuu helposti käyttötarkoituksen mukaisesti.

Anna Punamäki on valmistunut tekstiili-alan artesaaniksi Keski-Suomen Käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta 1998, minkä jälkeen jatko-opintoina hän on käynyt mm. sisustaja- ja tilasomistuskoulutukset Keski-Suomen Käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa ja Jyväskylän Taitokeskuksessa.

Lisätietoja
Anna Punamäki
P. 040 717 1826
annapunamaki (at) netti.fiMuinaisia kuvia kivestä kankaalle - Anna-Liisa Hakkaraisen kirjontatöitä

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikka-näyteikkunassa 3.1.-29.1.2006


Anna-Liisa Hakkaraisen ristipistoin valmistettu työ esittää Astuvansalmen maalauksia Ristiinassa. KUVA: Liisa Korhonen / Suomen käsityön museo.

Anna-Liisa Hakkaraisen Muinaisia kuvia kivestä kankaalle -näyttely koostuu ristipistoin ja solmuin toteutetuista kirjontatöistä, joiden mallina on esihistoriallisia kalliomaalauksia- ja piirroksia Suomesta, naapurimaista sekä Siperiasta.

Anna-Liisa on käsityön ja arkeologian harrastaja ja hän on yhdistänyt näissä töissään molemmat harrastuksensa. "Idea näihin töihin on syntynyt luonnossa, kallioilla, juuri noilla kalliokuvien syntypaikoilla. Rakkaus luontoon ja sen voimakas kokeminen on ollut suurin innoittajani töiden syntyyn sekä kunnioitus heitä kohtaan, joiden kädenjälki näkyy noissa kivissä vielä vuosituhansienkin jälkeen. Luonto ja sen voima ovat olleet läsnä myös heidän jokapäiväisessä elämässään". Juuri noiden muinaisten kuvin äärellä Anna-Liisa Hakkarainen on kokenut kosketuksen menneisyyteen sekä kuvien tekijöihin.

Ristipistotyöt on kirjottu muliinilangalla käsinvärjätylle aidakankaalle ruutuja laskien. Ryijy on solmittu villalangalla.

Lisätietoja
Anna-Liisa Hakkarainen
P. 050 322 5714
anna-liisa.hakkarainen (at) luukku.com