Elämää maailmamme takana


näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 1.8.27.8.2006Näyttely kertoo pikkuruisesta maailmasta, jota ei ilman mielikuvitusta ja haaveita voi nähdä.
Katri ja Elina Kankkusen sarja- ja uniikkitöiden materiaaleina ovat mm. plastinen paperimassa, pellava-arkkimassa ja erilaiset nukenteossa käytettävät massat, mutta myös villa ja tekstiili.
Näyttelyn työt ovat syntyneet omista haaveista, kuvitteellisesta satumaailmasta, joka mielen piiloissa elää ja voi hyvin.

Nuket (sekä osa sarjatuotteista) ovat Katri Kankkusen käsialaa. Hän on valmistunut nukkemuotoilun artesaaniksi jouluna 2005. Nuket on tehty tekstiilistä, villasta sekä erilaisista nukenteossa käytettävistä massoista. Lähes kaikissa töissä on mukana kierrätysmateriaaleja.

Satumaailma on Katrin mielelle tärkeä paikka. Se on piilopaikka oikealta maailmalta, jossa saa luoda omaa maailmaa. Nukke on satu, ja Katri haluaa tehdä sen sellaiseksi, jollainen ihminen ei koskaan voi olla.

Elina Kankkunen opiskelee paperialan artesaaniksi ja valmistuu joulun 2006 tienoilla. Hänen teoksiaan on mm. paperipuku, joka kuuluu metsän haltialle. Kaikissa hänen töissään on materiaalina paperi sen eri muodoissaan. Elina suorittaa näyttelyn myötä toista näyttöään.

Näyttelyn yhteydessä sisarukset järjestävät Naamiotyöpajan lauantaina 19.8.2006 klo 12-15

Lisätietoja
Elina Kankkunen p. 045 638 6299
Katri Kankkunen p. 044 531 4702