Tero Hulkkonen
Koristeveistoa ja intarsiatöitä


Näyttely Suomen käsityön museon Galleriassa 6.9.29.10.2006


Kuva: Tero Hulkkonen

Koristeveistomestari Tero Hulkkosen näyttelyssä on esillä koristeveisto- ja intarsiatöitä sekä näillä tekniikoilla koristeltuja erikoisempia tyylihuonekaluja. Kaikki työt ovat itse suunniteltuja ja alusta loppuun asti itse toteutettuja. Työt ovat pääasiassa seinäpeilejä ja -kelloja, reliefejä sekä huonekaluja. Materiaaleista yleisin on koivu, mutta myös jalopuita on käytetty.

Tero Hulkkonen on kotoisin Lappeenrannasta, jossa hän aloitti puutekniikan opinnot. Opintojaan Hulkkonen on jatkanut Jurvan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen puualan artenomilinjalla, minkä jälkeen hän erikoistui koristeveistoon. Vuonna 2004 Hulkkonen suoritti koristeveistäjämestarin erikoisammattitutkinnon. Koristeveistäjämestareita on Suomessa tällä hetkellä hieman yli kymmenen. Opintojen jälkeen seurasi paluu Lappeenrantaan, jonne Hulkkonen on perustanut oman veistoverstaan ja toimii kansalaisopiston opettajana.

Suunnittelen ja valmistan kaikki työni mittatilaustyönä asiakkaan toiveiden ja mieltymysten mukaan tyylisuunnasta riippumatta. Valmistan työni vanhoja käsityöperinteitä vaalien ja kunnioittaen, ottaen huomioon tämän päivän käyttäjän tarpeet. Näkyvin tekemäni julkinen kohde on Helsingissä, Suomen kansallisteatterin remontin yhteydessä uusittujen ovien koristeveistokset.

 

Lisätietoja
Tero Hulkkonen
Veistoverstas T. Hulkkonen
Kesämäenkatu 11, 53600 LAPPEENRANTA
puh. 040 513 4082
tero.hulkkonen (at) koristeveisto.fi