OKRA - suomalaista taidekäsityötä

Näyttely Suomen käsityön museon Galleriassa 5.7.3.9.2006

Kuvassa keraamikko Teija Olkkosen taidekäsityötä. Kuva: Liisa Korhonen / Suomen käsityön museo.
Kuvassa keraamikko Teija Olkkosen taidekäsityötä. Kuva: Liisa Korhonen / Suomen käsityön museo

Näyttelyssä esiintyvät taiteilijat muodostavat Helsingissä toimivan taidekäsityökauppa Okran kokoonpanon. Okra on vuonna 1994 perustettu liike, joka myy suomalaista korkeatasoista taidekäsityötä. Okra on yhdeksän hengen osakeyhtiö, jonka kautta osakkaat myyvät omia töitään. Okra perustettiin, koska Suomessa oli ja on edelleenkin vaikeaa löytää myyntikanavia taidekäsityölle. Jokainen tekijä on vuorollaan myyjänä liikkeessä ja saa näin suoraa palautetta asiakkailta omista töistään. Myös asiakkaista on hauskaa tavata ihmiset töiden takana. Suoran asiakaskontaktin etuina ovat lisäksi mahdollisuus koemarkkinoida jälleenmyyntiin ajateltuja tuotteita sekä tuoda esille uniikkeja yksittäiskappaleita.

Okra tarjoaa monipuolisen katsauksen suomalaiseen taidekäsityöhön. Erityisesti käyttöesineisiin ovat keskittyneet Katriina Seppälä (metallit), Stelios Thomas (puu). Sekä käyttö- että taide-esineitä tekevät kaikki keraamikkomme ja myös lasintekijämme Viola Karvinen. Niina Mahlberg tuo koruillaan värihehkua naisten pukeutumiseen ja Karoliina Arvilommin huovutukset tuovat värien loistoa ja pehmeyttä sisustukseen.

Näyttelyssä esittelevät töitään Karoliina Arvilommi (tekstiili), Viola Karvinen (lasi), Niina Mahlberg (lasi), Marja Myllymäki (keramiikka), Pirjo Nylander (keramiikka), Teija Oikkonen (keramiikka), Katriina Seppälä (metalli), Riitta Talonpoika (keramiikka), Stelios Thomas (puu).


Lisätietoja
Keraamikko
Marja Myllymäki
puh. 040 - 518 69 34
marja.myllymaki (at) luukku.com

OKRA
Unioninkatu 26
00170 Helsinki
puh: (09) 624 250
http://www.okra.fi/