Skärgrdssmak - Käsityötä Suomen ja Ruotsin saaristosta

Näyttely Suomen käsityön museossa 16.3. - 7.5.2006


KUVISSA: Gunilla von Nandelstadh-Nordlundin kankaita Sälskärin rannalla. Lena Svenoniuksen valmistama riippumatto.

Skärgrdssmak on Ruotsin ja Suomen saaristolaisyrittäjien yhdistys, johon kuuluu ravintoloitsijoita, ruokakauppiaita, elintarvike- ja raaka-ainetuottajia sekä käsityöläisiä. Skärgrdssmakin näyttely esittelee nimensä mukaisesti käsitöitä Suomen ja Ruotsin saaristosta. Aiempina vuosina Skärgrdssmakin näyttelyt on esitelty meren äärellä, mutta Suomen käsityön museon vuosien 2002-2004 saaristolaiskäsitöiden dokumentointiprojektin rohkaisemana näyttely esitellään nyt ensimmäistä kertaa sisämaassa. Näyttelyn teemana on myrsky.

Sisustusarkkitehti Simo Heikkilän juryttämässä ja suunnittelemassa näyttelykokonaisuudessa on mukana kaikkiaan 22 käsityöläistä Ruotsin saaristosta (Indrig Lidstrand-Bruhn, Britt-Inger Edwall, Horst Hild, Maria Broader, Kajsa Svensson, Ernst Heissenberger, Lena Svenonius, Stefan Helleberg, Erika Galle, Maria Bengtsson, Christel Edin-Larsson) Ahvenanmaalta (Ilse Berg, Ann Granlund, Anna-Lena Beckman, Eva-Len Mattson, Gunilla von Nandelstadh-Nordlund, Bert Johansson, Titti Sundblom ja Guldviva eli Pia Romberg & Maria Karlström) sekä Länsi-Suomesta (Marja Heikkinen, Nina Tuomisto, Lenita Söderlund, Pirkko Johansson, Marina Thurn ja Jill von Weymarn).

Näyttelyn tuottavat yhteistyössä Suomen käsityön museo ja Skärgrdssmak. Museon näyttelyosuudessa esitellään 2000-luvun alueellista dokumentointiprojektia saaristossa. Projektissa käsityöläiset kertovat työstään, sen arjesta ja juhlasta. Skärgrdssmak - käsityötä Suomen ja Ruotsin saaristosta -näyttelykokonaisuus on esillä vuoden 2006 aikana myös Gustavsbergissa Tukholmassa. Näyttelyyn liittyy 22.3. 2006 teemapäivä, jolloin käsityön museo täyttyy saariston käsityöläisten työnäytöksistä. Galleriaan rakennetaan näyttelyn ajaksi "pieni saaristolaiskäsityöpuoti".

Lisätietoja
www.skargardssmak.com