Eija Tiaisen Enkelinsiipi - ja Sinikka Ketosalon Värejä luonnosta, lämpöä villasta - näyttely

Näytönpaikassa 24.10.-19.11.2006

Sinikka Ketosalon villatekstiilejä. KUVA: Juha Ryhänen, Suomen käsityön museo. Eija Tiaisen pajuenkeli. KUVA:  Pilvi Sormunen, Suomen käsityön museo.
Kuvat: Sinikka Ketosalon villatekstiilejä. KUVA: Juha Ryhänen, Suomen käsityön museo. Eija Tiaisen pajuenkeli. KUVA: Pilvi Sormunen, Suomen käsityön museo.

Eija Tiaisen Enkelinsiipi - näyttelyn tarkoituksena on pysäyttää ohikulkijat katsomaan käsitöitä, mutta myös ajatuksissa saada heidät viipymään hetki enkeleiden maailmassa. Esillä on tekstiilejä ja pintoja, jotka ovat enkelin siiven tavoin hauraita ja läpikuultavia.

Työskentelytapoina on käytetty mm. huovutusta, kankaanpainantaa sekä punontaa. Eri työskentelytapojen vastapainoksi näyttelyn värimaailmasta on pyritty rakentamaan yhteneväinen. Näyttely pyrkii olemaan sekä esteettinen että temaattinen käsityönäyttely. Enkeli aihe näkyy töissä vaihtelevasti, joko hyvin selvästi tai hieman kätketysti.

Näyttely on osa Eija Tiaisen tekstiilialan artesaaniopintoja, jotka kuuluvat Jyväskylän aikuisopiston käsi- ja taideteollisuusalan perustutkintoon.

 

Sinikka Ketosalon Värejä luonnosta, lämpöä villasta - näyttelyssä pääosaa esittävät kesän iloiset värit sekä maanläheiset sävyt. Kasvivärjätyt villatuotteet herättävät kesän tunnelman henkiin, muistuttaen katsojaa kesän valoisista öistä ja kesämökillä vietetystä ajasta. Kaikki näyttelyn työn on valmistettu käsin perinteisiä työskentelytapoja käyttäen. Kasvivärit yhdistettynä pehmeisiin materiaaleihin tuovat esiin niin materiaalien kuin värienkin parhaat puolet. Näyttely on tekstiiliartesaaniksi opiskelevan Sinikka Ketosalon toinen näyttö. Näyttelyssä on esillä villashaali, neulontatekniikalla villasta valmistettu tonttu, villapaita, kudontatekniikalla valmistettu ryijy sekä villasta huovutetut matto ja töppöset.

 

Lisätietoja
Enkelinsiipi
Eija Tiainen artesaaniopiskelija
040 827 7025, tiaineneija (at) luukku.com

Värejä luonnosta, lämpöä villasta
Sinikka Ketosalo
050 918 2641