Emalia
Suomesta ja Iso-Britanniasta
20.12.2007-2.3.2008 Suomen käsityön museo


Pat Johnsonin emalikulho, kuvaaja A.Nelki

Iso-Britanniassa emaloinnilla on pitkät perinteet. Emalia käyttävät sekä taiteilijat että käsityöläiset. Emalia-näyttely esittelee uniikkeja jalometalleista ja emalista valmistettuja koruja, kuten rintaneuloja ja riipuksia, emaloituja kulhoja sekä levytekniikalla toteutettuja emalitauluja. Kaikki näyttelyyn osallistuvat emaloijat ovat Ulla Huttusen ystäviä ja opettajia vuosien varrelta, jolloin hän on opiskellut emalitekniikoita Englannissa. Näyttelyssä on esillä myös Ulla Huttusen omia teoksia.

Näyttelyssä mukana olevat brittitaiteilijat ovat alansa mestareita: Annie Appleyard, Ruth Ball, Hali Baykov, Hilary Bolton, Vladimir Böhm, Maureen Carswell, Dorothy Cockrell, Penny Davis, Pat Johnson, Sarah Letts, Evangeline Long, Deidre McCrory, Louise Richards, Elizabeth Turrell, Jessica Turrell, Chris Walker ja Sarah Wilson.
» Lue lisää näyttelyyn osallistuvista

Emalointi on vuosituhansia vanha tekniikka, jota voidaan käyttää ja soveltaa monipuolisesti käyttö- ja taide-esineissä. Värillistä lasia muistuttava, läpikuultava tai läpikuultamaton emalointipinta syntyy jauheesta tai nesteestä, joka poltetaan korkeassa lämpötilassa kiinni metallialustaan. Emalin väri ja kuultavuus vaihtelevat käytetyn tekniikan, polttolämpötilan ja alusmateriaalin mukaan. Näyttelyssä voi tutustua emaloinnin rikkaaseen tekniikoiden ja tyylien kirjoon.

Emalia-näyttely on ollut esillä syksyn 2007 aikana Mikkelin Kenkäverossa ja Kuopion Muotoiluakatemian Taitemia-galleriassa.

Näyttelyyn liittyvät tapahtumat

Pe 11.1. klo 15 Yleisöopastus ja taiteilijatapaaminen - taiteilijat esittelevät näyttelyn. Esittelykielinä suomi ja englanti. Vapaa pääsy.

To 14.2. klo 12-16 Ystävänpäivänä työnäytös - Emaloija Ulla Huttunen emaloi nestemäisellä emalilla

 

Lisätietoja

» Lue lisää näyttelyyn osallistuvista ja emalitekniikasta

Ulla Huttunen
014 - 826 521 tai 050 4121 611
ulla.huttunen@pp1.inet.fi
Korpilahti

Näyttelyintendentti Mikko Oikari
etunimi.sukunimi(at)jkl.fi
050- 553 3880