Makeeta!

Virpi Vesanen-Laukkasen karkkipaperiteoksia Suomen käsityön museon Galleriassa 3.5.-17.6.2007.


Karkkipaperikorsetteja. Kuvaaja: Jari Laukkanen

Tekstiilitaiteilija Virpi Vesanen-Laukkasen näyttelyssä Makeeta! on esillä karamellipapereista valmistettuja teoksia. Teostensa materiaalin taiteilija saa lahjoituksena sekä ystäviltään että tuntemattomilta ihmisiltä. Jokaisen paperin sisältä on joku joskus kuorinut esiin makeisen sulostuttamaan arkea tai juhlistamaan juhlahetkeä.

Näyttelyssä ovat esillä mm. "Marianne" ja "Geisha". Ne ovat korsetteja, jotka makeisten kääreistä valmistettuina leikittelevät naiseuden kuvastolla sekä nautinnon ja kontrollin välisellä ristiriidalla.

"Makeita unia" on vuode, jonka kimalteleva täkki on ommeltu karamellipapereista ja valkeina hohtavat lakanat on toteutettu kakkupapereista. Tässä vuoteessa voi nauttia unen herkkua ja nukkua makeasti kuin Aleksis Kiven runon oravainen unien Kultalassa.

Karamellipapereiden lisäksi Virpi Vesanen-Laukkanen käyttää teoksissaan myös muita kierrätettyjä, monien käsien kautta kulkeneita materiaaleja, joissa näkyvät eletyn elämän merkit. Taiteilija on toteuttanut teoksia mm. kuluneista sairaalalakanoista, vanhoista postikorteista ja hylätyistä helminauhoista.


Makeita unia. Kuvaaja: Virpi Vesanen-Laukkanen

Virpi Vesanen-Laukkasen teoksia on ollut esillä useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Taiteilijan teoksia on esillä ensi kesänä yhteisnäyttelyissä Orimattilassa Villa Roosassa sekä Helsingissä Postimuseossa ja Harakkasaaressa. Syyskuussa hänellä on yksityisnäyttely Tukholman Suomen Instituutissa.

Pe 18.5. klo 12-16.30 Kansainvälisenä museopäivänä vietetään käsityön museossa Karkkipäivää.

 

Lisätietoja
Virpi Vesanen-Laukkanen

puh.050 339 8293

Asta Ruodemäki, Suomen käsityön museo
puh. (014) 26 64375
etunimi.sukunimi (at) jkl.fi