Sadunlämpöinen - villanpehmoinen
Anja Suhosen neulahuovutettuja nukkeja
4.-30.9.2007 Suomen käsityön museon Näytön paikka


Kuva: Topi Vanhanen, Suomen käsityön museo.

Ilmeikkäät ja herkät nuket kertovat kukin omaa tarinaansa - toiset ovat sadunomaisia mielikuvitushahmoja ja toisilla on esikuvansa oikeassakin elämässä. Kukin nukeista on oma persoonallisuutensa omine piirteineen ja yksityiskohtineen.

Kaikenlainen käsillä tekeminen on aina ollut osa Anjan elämää. Neulahuovutus ja kolmiulotteiset työt ovat rikastuttaneet Anjan harrastusta muutaman vuoden ajan. Jyväskyläläinen Anja Suhonen opiskelee nyt kolmatta vuotta Käsityökoulussa.

Anja kertoo harrastuksestaan ja näyttelystään näin:

Neulahuovutus on minulle rakas harrastus ja voimavarani arjen aherruksessa. Neulahuovutuksesta en ole käynyt mitään kursseja, joten olen oppinut minulle ominaisen tavan työskennellä käytännössä itse oivaltaen. Siksi nukkeni ovat minulle rakkaita ja tuntuu kuin niillä olisi jotain kerrottavaa. Varsinaisesta ammatistaniko lastenhoitajana johtunee, että kaikista uniikkitöistäni huomaan tulevan lapsille ja lapsenmielisille suunnattuja hyvänmielen tuottajia.
Tämä näyttely on pitkäaikaisen työn tulos. Toivottavasti se ilahduttaa ohikulkijaa, joka hetkeksi pysähtyy avoimen satukirjan äärelle ja päästää mielikuvituksensa valloilleen.
Toivon Sinun pysähtyvän... anna mielikuvituksesi lentää. Sinun satusi on varmasti ainutlaatuinen.

 

Lisätietoja
Laura Korhonen
amanuenssi, tiedotus ja gallerianäyttelyt / Suomen käsityön museo
puh./tel. +358 (0)14 26 64375
mobile +358 (0)40 044 6792
etunimi.sukunimi(at)jkl.fi