Valonaika
Paperiartesaanit Tuula Hiekkanen ja Maarit Granberg (Pieni paperipaja)sekä keraamikko Aija-Leena Lääperi (Keraija Keramiikka)

Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 9.1.4.2. 2007


Kuvassa: Maarit Granberg: Riikinkukka / Anna-Maija Lääperi: Bokserit KUVAT: Anneli Hemmilä-Nurmi, Suomen käsityön museo.

Valon aika –näyttely valaisee ohikulkijan askeleita talven hämärässä. Suomen käsityön museon Näytönpaikassa (Kilpisenkatu 12) sijaitsevassa ikkunanäyttelyssä on neljä eri tekniikoin ja tunnelmin valmistettua valaisinta. Punahehkuinen, käsin värjätystä ja valmistetusta paperista tehty ”Riikinkukka” -valaisin on vuonna 2005 Jyväskylässä paperiartesaaniksi valmistuneen Maarit Granbergin näyttötyö.

- Haluan, että valaisimeni näyttävät aina kauniilta ja sisustuksellisilta, oli niissä sitten valo päällä tai ei, Maarit toteaa oman työnsä koristeellisuudesta ja pirteästä värivalinnasta.

Riikinkukan vieressä on lennokas, lumivalkoinen ”Siipi”-valaisin, joka on puolestaan Tuula Hiekkasen toteuttama näyttötyö. Siipi-valaisimen tehtävänä on tuoda valoa ja suojelusta ympärillään oleville ihmisille. Valaisin on tehty aasialaisesta paperista ja molempien paperivalaisinten valmistuksessa metallirunko on upotettu paperimassaan, jonka jälkeen paperia on pintakäsitelty esim. laminoimalla. Tuula Hiekkanen on myös valmistunut paperiartesaaniksi vuonna 2005 ja on mukana Maarit Granbergin kanssa yhteisessä työskentelypajassa, jonka nimi on Pieni paperipaja.

Pitsipöksyt ja bokserit

Valon aika-näyttelyn keramiikkavalaisimet ovat saaneet hauskat nimet, ”Pitsipöksyt” ja ”Bokserit”. Valaisinten tekijä Aija-Leena Lääperi on toiminut käsityöalan yrittäjänä jo 5-vuotta ja hänen yrityksensä on nimeltään Keraija Keramiikka. – Keramiikka on sinällään raskas materiaali, mutta valaisimessa valo tuo siihen keveyden illuusion. Pidän valaisimia koristeellisina ja veistoksellisina sisustuselementteinä jotka toimivat niin arjen kuin juhlankin käyttöesineinä, kertoo Aija-Leena keramiikkavalaisinten monimuotoisuudesta.

 

Sekä Keraija Keramiikka että Pieni paperipaja toimivat samoissa Kulmastudio-tiloissa Halssilanrinteellä, osoite Kontiontie 4, 40400 Jyväskylä.

Lisätietoja
Toimipaikka:
Kulmastudio
Kontiontie 4 (Halssilanrinne)
40400 Jyväskylä

Yhteystiedot:
Tuula Hiekkanen, Pieni paperipaja
puh. 0400878882

Aija-Leena Lääperi, Keraija Keramiikka
aijaleena.laaperi (at) keraija.com
www.keraija.com