Dance & Design

Näyttely Suomen käsityön museon Galleriassa 17.9.-19.10.2008 ja esitykset Suomen käsityön museossa 25.-27.9.2008


Wasteland Hero. Kuva: Matti Häyrynen

Dance & Design -näyttely 17.9.-19.10. Suomen käsityön museon aulassa ja Dance & Design -esitysten ensi-illat Tanssin Aika -festivaalin ohjelmistossa Suomen käsityön museossa to 25.9. klo 17.00, pe 26.9. klo 17.00 ja la 27.9. klo 13.00

 

Dance & Design -tapahtuma yhdistää uudella tavalla tanssin ja muotoilun

Dance & Design -näyttely ja ensi-iltansa saavat viisi tanssiteosta yhdistävät aivan uudella tavalla muotoilua ja tanssia muotoilijoiden töiden ollessa osa esitystä. Esityksissä tanssin ja muotoilun yhdistäminen tarkoittaa sitä, että koreografi ottaa tanssiesityksen osaksi muotoilijoiden töitä - tanssiesitysten sisään, sen konseptiin ja kerrontaan aidosti liittyviksi lavasteiksi tai rekvisiitaksi.

Tanssin ja muotoilun kohtaaminen on uusi ja tuore idea. Kahden taiteenlajin kohdatessa syntyy näiden rajapinnassa jotakin täysin uutta. Esityksissä kerrotaan ikään kuin tarinaa tanssivasta muodosta ja muodoista tanssissa. Molemmat osa-alueet kohoavat potenssiin kiinnostavuudessa, kertoo Tanssin Aika -festivaalin taiteellinen johtaja Ismo-Pekka Heikinheimo. Tapahtuman tarkoituksena on nostaa tasavertaisena esille sekä koreografin että muotoilijan työtä ja edistää molempien työskentelymahdollisuuksia. Lisäksi hanke tuottaa poikkitaiteellisen verkoston muotoilun ja tanssin toimijoiden välille. Tanssi ja muotoilu harvinaisena yhdistelmänä taiteenalojensa kiinnostavien tekijöiden käsittelyssä tuo uutta yleisöä niin tanssille kuin muotoilullekin, arvioi Heikinheimo.

Näyttelyn visuaalisen ilmeen ovat suunnitelleet Pohjois-Savon taidetoimikunnasta muotoilun läänintaiteilija Niila Tamminen ja teollisen muotoilun opiskelija Heidi Huovinen. Viiden erilaisen Dance & Design -pienoisteoksen esityskokonaisuus on tehty yhteistyössä Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Pohjois-Savon taidetoimikuntien kanssa. Koreografi-muotoilija -parien yhteistyön tuloksena syntyy 3-12 minuutin mittaisia uusia tanssiteoksia. Esitykset ovat osa Tanssin Aika -festivaalia.

 

Dance & Design tanssiesitykset museon aulassa 25.-27.9.2008

Dance & Design esityksissä tanssia ja muotoilua yhdistetään aivan uudella tavalla muotoilijoiden töiden ollessa osa esitystä. Tanssin Aika festivaalin kanssa yhteistyössä toteutetut esitykset kestävätyhteensätunnin ja koostuvat viidestäpienoisteoksesta. D&D näyttely ja tanssiesitykset on toteutettu yhteistyössä Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Pohjois-Savon taidetoimikuntien kanssa. Dance & Design -esitysten ensi-illat Tanssin Aika -festivaalin ohjelmistossa Suomen käsityön museossa to 25.9. klo 17.00, pe 26.9. klo 17.00 ja la 27.9. klo 13.00

 

Pirkanmaa
Tanssija-koreografi Antti Niskanen, kuvataiteilija Milla Laitinen ja Huonekaluverstas Halmetoja.
Tanssija-koreografi Jukka Virtala ja muotoilija Riia Paasonen.

Keski-Suomi
Tanssija-koreografi Helena Ratinen ja suunnittelija Simo Heikkilä, Periferia Design.
Koreografi Ismo-Pekka Heikinheimo, tanssija Miikka Mäkelä ja SECCO & the Treasures of Wasteland.

Pohjois-Savo
Tanssija-koreografi Liisa Ruuskanen, pukusuunnittelija Jaana Kurttila ja muotoilija Tarja Wallius sekä muusikot Myrkky ja Kuolio.

 

Dance & Design -esitykset sopivat koko perheelle, niihin on vapaa pääsy ja niiden aikana museoon tutustuminen on ilmaista.

Dance & Design -näyttelyyn on vapaa pääsy.

 

Lisätietoja

www.ismodance.fi/tanssinaika

Ismo-Pekka Heikinheimo, Keski-Suomen tanssitaiteen läänintaiteilija ja Tanssin Aika -festivaalin taiteellinen johtaja, puh. 0400-457989