Valkoista, mustaa ja vähän väriä

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 30.9.-26.10.2008

Anne-Mari Ohra-aho, Varistyyny, huovutus 2008. Kuva © Anne-Mari Ohra-aho

Anne-Mari Ohra-aho:

Näyttelyssä on esillä erilaisia vuoden 2008 aikana huovuttamiani käyttötuotteita ja taidetekstiilejä. Näyttely on syntynyt luomisen tarpeesta, halusta päivittää omaa osaamista ja tuoda sitä esille myös muille sekä luoda kokonaisuus, jossa sen osat elävät omaa elämäänsä.

Töiden materiaalina on merino- ja suomenlampaanvilla, joita on sekoitettu osin keskenään ja täydennetty erilaisilla muilla materiaaleilla ja tekniikoilla, kuten kankaat, langat ja teollisuushuopa, värjäys, ompelu ja kirjonta.

Näyttelytöiden visuaalinen ilme on syntynyt halusta kokeilla erilaisia tekniikoita omaan tyyliin. Kuvioiden innoittajina ovat olleet kasvit, eläimet ja graafiset muodot. Aikaisemmin olen käyttänyt paljon värejä töissäni, nyt värit ovat pääosin korvautuneet mustalla ja valkoisella maustettuna siniharmaalla ja punaisella ja ripauksella ruskeaa ja vihreää.

Alan koulutuksesta (tekstiilialan artesaani 2002, tekstiilialan ammattitutkinto 2007) johtuen minulle on luontevaa tehdä huopatyöstä sellainen, että sillä on funktio, joten näyttelyn työt soveltuvat käyttöön. Osaamista olen täydentänyt vuosittain käymällä erilaisilla alan lyhytkursseilla. Olen suorittanut myös graafisen alan tutkinnon vuonna 1987. Työkseni teen pienimuotoisesti erilaisia huopatuotteita myyntiin mm. Käsityön museon museokauppaan ja erilaisiin tapahtumiin, opetan kädentaitoja ja graafisen alan taitoja - teen myös satunnaisesti graafisen alan suunnittelutyötä halukkaille.

Anne-Mari Ohra-aho
puh. 040-5701 448