TIEDOTE

Tutustu Jyväskylään Alvar Aallon matkassa – mobiilisti!

Aallon kylässä -mobiiliopas on nyt julkaistu

Aallon kylässä -mobiiliopas on ääniopas Jyväskylän keskustan alueen museo- ja arkkitehtuurikohteisiin. Oppaan reittiin kuuluu kuusi kohdetta, jotka muodostavat noin 2,5 km mittaisen lenkin. Reitti alkaa keskustasta Nikolainkulman edustalta ja päättyy Keski-Suomen museon ja Alvar Aalto -museon edustalle Ruusupuistoon.

Oppaan reittiä kuljetaan ”Alvar Aallon” ja opiskelija Antin seurassa tutustuen kaupungin rakennettuun historiaan Aallon elämänvaiheiden, töiden ja tarinoiden siivittämänä. Kuunneltavan tarinan ohella löydät oppaasta kohteisiin liittyviä kuvia, videoita ja linkkejä. Opas toimii älypuhelimilla ja tableteilla ilman erillisen sovelluksen lataamista.

Oppaan varrelta tai läheisyydestä löytyvät kaupungin keskusta-alueen museot, joten kulttuurista ja arkkitehtuurista kiinnostuneen matkaajan – tai kotikaupunkinsa kulttuuritarjonnasta kiinnostuneen asukkaan – on helppo halutessaan poiketa myös sisällä tutustumassa näyttelyihin museoiden aukioloaikoina. Mobiiliopas toki toimii myös museon aukioloaikojen ulkopuolella!

Alvar Aalto -museo, Jyväskylän yliopisto, Keski-Suomen museo ja Suomen käsityön museo ovat yhdessä tuottaneet Aallon kylässä -mobiilioppaan osana Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa museoiden kulttuurimatkailuhanketta. Opas on osa Suomen museoliiton rakentamaa Seinätön museo -mobiiliopastepalvelua, jonka avulla museoiden palveluita ulotetaan kirjaimellisesti museon seinien ulkopuolelle.

tarinasoitin.fi/aallonkylassa

Lisätietoja

Lisää tietoa Seinättömästä museosta:
museot.fi/seinatonmuseo
museoliitto.fi/seinatonmuseo

Projektisihteeri Anni Ilves, Jyväskylän yliopiston tiedemuseo
anni.ilves(at)jyu.fi

Museolehtori Tuula Vuolio-Vallenius, Keski-Suomen museo
tuula.vuolio-vallenius(at)jkl.fi

Museonjohtaja Simo Kotilainen, Suomen käsityön museo
simo.kotilainen(at)jkl.fi