TIEDOTE

Suomen käsityön museossa kuka tahansa voi olla teatteridiiva!

Insta-kilpailu

Suomen käsityön museossa Unelmien kuteita –näyttelyn ajan 15.9.–4.12.2016

Unelmien kuteita –näyttelyn ajan pääsee museon toisessa kerroksessa kokeilemaan näyttämöpukuja ja poseeraamaan näyttävästi. Ota selfie itsestäsi näyttämöpuku päällä ja jaa se Instagramissa hashtageillä #unelmienkuteissa ja #suomenkäsityönmuseo. Englanniksi käytämme hashtagejä #theatraldeams ja #craftmuseum.

Suomen käsityön museo arpoo kaikkien Instagramiin postanneiden kesken kaksi 50 euron lahjakorttia Suomen käsityön museon museokauppaan, jossa on joulukuussa valikoima kukkeimmillaan. Kilpailu kestää koko Unelmien kuteita –näyttelyn ajan 15.9.–4.12.2016.

Unelmien kuteita –näyttely on Teatterimuseon pukukokoelman pohjalta syntynyt kiertonäyttely, jossa on esillä epookkipukuja 1800-luvun lopulta 2000-luvulle. Epookkipuku kertoo historian, muodin ja ihanteiden lisäksi pukusuunnittelijoista, ompelijoista ja rakkaudesta teatteriin. Epookkipuvut ovat tekijöidensä tulkintoja tietystä historiallisesta aikakaudesta ja pyrkivät tavoittamaan esitettävän aikakauden tunnelman. Pukuun kutoutuu esitysajan materiaaleja, valmistustapoja ja kauneusihanteita. Samaa näytelmää varten 1950-luvulla tehty renessanssipuku näyttää erilaiselta kuin 1990-luvulla tehty, vaikka ne ovat saaneet innoituksensa samalta vuosisadalta.
Lue näyttelytiedote

Tule ja sovita. Miltä tuntuu astua uuteen rooliin?

Lisätietoja