TIEDOTE
Kuva: Suomen kansallispukukeskus/Studio Varjo

Luento kansallispukujen sielunelämästä

Suomen käsityön museossa torstaina 14.9.2017 klo 17.30-19.00

Suomen kansallispukukeskus ja Suomen käsityön museo tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden kurkistaa kansallispukujen sielunelämään asiantuntijan johdolla torstaina 14.9. klo 17.30 alkaen.

Suomen kansallispukukeskuksen kansallispukukonsultti Taina Kangas avaa Kansallispuku - mikä sekin on? -luennollaan, mihin kansallispuvut perustuvat ja mitä ne kertovat suomalaisesta elämänmuodosta ja juhlaperinteistä runsaan 200 vuoden takaa. Suomessa on runsas kansallispukuperinne, jonka värikkyys ja monimuotoisuus lyö monen ällikällä ja onpa pukuja kuultu väitettävän jopa saksalaisiksi, koska eihän suomalainen noin värikästä päällensä pue!

Tule kuulemaan, miten saman puvun ulkonäkö vaihtelee eri aikakausien mukaan ja miksi samasta puvusta käytetään montaa eri nimeä. Vaikuttaako muoti myös kansallispuvun ulkonäköön?

Taina Kangas avaa myös eroja tarkistamattomien ja tarkistettujen kansallispukujen välillä. Mitä pukutarkistus oikeastaan pitää sisällään, mikä taho niitä tekee ja miksi? Koko pukutarkistusprosessi esitellään muutaman esimerkin avulla.

Luennolle vapaa pääsy.

Lisätietoja