TIEDOTE
Kuvassa yksityiskohta Patricia Sigurdin teoksesta. Kuva: Anneli Hemmilä-Nurmi
Luento

Pehmeä taide ja käsityö kuvataideilmaisussa

Suomen käsityön museo keskiviikko 12.9.2018 klo 17.00–18.30

Kuvataiteessa langalla voi “veistää” tai “maalata” perinteisiä käsityötekniikoita käyttäen. Käsityö voi olla itseilmaisun keino ja sillä voi jopa ottaa kantaa yhteiskunnallisiin epäkohtiin.

Pehmeetä touhua -näyttelyn kuraattori Minna Haverin Pehmeä taide ja käsityö kuvataideilmaisussa -luennolla keskiviikkona 12.9. klo 17.00–18.30 pohditaan käsityön paikkaa kuvataiteen kentällä ja esitellään teoskuvin lankatekniikoita käyttäviä taiteilijoita ja heidän tuotantoaan. Luennolle on vapaa pääsy.

Suomen käsityön museon luento pohjautuu pitkälle Haverin kirjoittamaan Pehmeä taide -nimiseen tietokirjaan (Maahenki 2016), jossa hän punoo säikeitä käsityöperinteistä ja kädentaidoista tämän hetken kuvataiteelliseen ilmaisuun. Haveri kuvaa muutosta, jonka seurauksena erilaiset käsityötekniikat ovat nousseet entistä suositummaksi taiteellisen itseilmaisun keinoksi niin ammattitaiteilijoiden kuin itseoppineiden taiteen tekijöidenkin parissa.

Minna Haveri on nykykansantaiteesta väitellyt taiteen tutkija ja taidekasvattaja. Hän on laajasti kiinnostunut taidemaailman marginaaleista ja omintakeisista taiteen tekotavoista. Haverin mukaan taiteen tekeminen on jokaiselle kuuluva oikeus, eikä ilmaisutekniikoiden tarvitse rajoittua taidekouluissa opittuihin taitoihin.

Tapahtuma järjestetään Suomen käsityön museon luentosalissa, jonne mahtuu korkeintaan 65 osallistujaa. Osallistujia toivotaan saapuvan hyvissä ajoin ennen luennon alkua.

Tapahtuma on maksuton eikä edellytä ennakkoilmoittautumista.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Jyväskylän kansalaisopiston kanssa.

Lisätietoja

Lue näyttelytiedote

facebook.com/events/1565230476936246/