TIEDOTE
Kuva: Hannele Torniainen

Taidelangan kehräystä ja anarkistisia omakuvia työpajoissa

Suomen käsityön museo torstaina ja perjantaina 5.-6.7.2018

Jyväskylän kesän aikaan Suomen käsityön museossa kehrätään taidelankaa ja otetaan anarkistinen ote kirjontaan työpajoissa. Museoon on vapaa pääsy torstaina ja perjantaina 5.–6.7.2018

Torstaina 5.7. osana Jyväskylän kesän Neulefestareita hurahdetaan täysin taidelankaan. Grazylankapajassa klo 12–17.30 pääsee kokeilemaan taidelangan tekemistä erilaisista kuiduista taidelangasta lumoutuneen taideohjaaja Hannele Torniaisen opastamana. Paja aloitetaan kuituja karstaamalla, jonka jälkeen opetellaan kuitujen kehräämistä langaksi värttinällä. Erilaisia kuituja yhdistelemällä saadaan mielenkiintoisia efektilankoja, suorastaan kreisejä lankoja.

Työpaja toteutetaan reilun tunnin välein alkavina opetustuokioina, joista kuhunkin osallistuminen maksaa 5 euroa. Voit valita, osallistutko yhteen vai useampaan tuokioon.
Samansisältöiset opetustuokiot:
klo 12-13.15
klo 13.15-14.30
klo 15.-16.15
klo 16.15-17.30
Työpajaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Taideohjaaja Hannele Torniainen on luovan kädentaitoalan moniottelija, joka on venynyt ja vanunut nykyiseen muotoonsa monenlaisissa projekteissa. Viimeisimpänä villityksenä kehrääminen on vienyt hänet mukanaan. Erityisesti kaikenlaiset villit langat, joissa yhdistellään erilaisia kuituja tai muita kehrättäväksi sopivia materiaaleja, kiehtovat Torniaisen mielikuvitusta. Viime vuosina hän on myös tutustunut nokkoseen kehruukuituna ja kasvin muokkausprosessiin kuidun irrottamiseksi.

Perjantaina 6.7. annetaan anarkialle valtaa, kun ITE tein -nonstop-työpajassa klo 14–17 muotoillaan langasta omakuvia. Ohjaajana toimiva Alfhilda Törmänen teki opinnäytetyönsä Pehmeetä touhua -näyttelyyn liittyvästä työpajasta, johon kuka tahansa pääsee osallistumaan.

ITE tein -pajassa tehdään nukkemainen omakuva kieputtamalla, kirjomalla ja koristelemalla. Inspiraationa toimivat Pehmeetä touhua -näyttelystä löytyvät islantilaisen taiteilijan Erla Björk Sigmundsdottirin teokset, joita kannattaa käydä ihastelemassa ennen pajaa tai jälkeenpäin. Paja soveltuu lapsille ja aikuisille, ja yhdessä tekeminen onkin suositeltavaa! Aikaa kannattaa varata 30-60 minuuttia. Työpajassa on 5 euron osallistumismaksu. Alfhildan pajassa sievän ja siistin nukketytön sijaan syntyy omalaatuisia, viehättäviä, jopa rujoja omakuvia, jotka puhkuvat anarkiaa, iloa ja rohkeaa omaa ilmaisua.

Lisätietoja

Facebook: Grazylankapaja to 5.7. klo 12-17.30

Facebook: ITE tein -nonstop-työpaja pe 6.7. klo 14-17