TIEDOTE
Kuva: Kaija Poijula

Taiteilijatapaaminen ja työpaja

Suomen käsityön museo lauantaina 17.3.2018 klo 12–16

Memento-näyttelystä järjestetään jälleen taiteilijatapaaminen lauantaina 17.3. klo 12–16 Suomen käsityön museossa. Kuvataiteilijat Ulla Pohjola ja Kaija Poijula esittelevät näyttelynsä maksuttomassa opastuksessa klo 12–13 ja ennakkoon ilmoittautuneet voivat osallistua Kaija Poijulan ohjaamaan maksulliseen munankuorimosaiikkipajaan klo 13–16. Museoon on vapaa pääsy Jyväskylän päivien viikonloppuna 17.–18.3.

Memento – Ulla Pohjola ja Kaija Poijula-näyttely koostuu kahdesta yksityisnäyttelystä, joissa pohditaan ihmisenä olemisen arvoitusta. Memento viittaa hetkeen; muistoon joka syntyy kuin huomaamatta. Käsintehtyyn esineeseen jää aina osa tekijäänsä elämään muotoina ja muistona. Pohjola ja Poijula ottavat tämän jäljen osaksi teostaan ja antavat elämää nähneille esineille ja luontokappaleille uuden elämän -uuden tarinan jonka luojina on yhtä paljon taiteilija kuin katsojakin. Molemmat kuvataiteilijat ovat mestarillisia käsittelemään ja yhdistämään erilaisia luonnonmateriaaleja käsityön ja taiteen tekniikoihin, kuten kirjontaan ja maalaukseen.

Klo 12–13 kuvataitelijat Ulla Pohjola ja Kaija Poijula esittelevät Memento-näyttelynsä ja avaavat taiteellista työskentelyään kaikille ilmaisessa keskustelevassa opastuksessa. Tule tapaamaan näyttelyn taiteilijoita ja kyselemään heidän tavastaan yhdistää käsityö taiteeseen. Näyttelyn esittelyyn on vapaa pääsy.

Klo 13–16 maksullisessa pajassa tutustutaan perinteiseen munankuorimosaiikkiin Kaija Poijulan ohjauksessa. Munankuoret on kauan tunnettu materiaali mosaiikkitöissä. Tekniikalla voi edullisesti ja helposti valmistaa kauniin pinnan vaikka rasiaan, tarjottimeen tai ruukkuun. Puhdistetut munankuoret rikotaan ja painellaan kiinni alustaan, johon on levitetty liimaa. Liiman kuivuttua pinta maalataan ja tarvittaessa lakataan. Ilmoittaudu ennakkoon Poijulan munankuorimosaiikkipajaan, paja maksaa 15 euroa sisältäen materiaalit ja taukokahvit. Voit tuoda mukanasi pienesineen, jonka haluat koristella mosaiikilla. Ennakkoilmoittautuminen linkin kautta: www.lyyti.in/Munankuorimosaiikkipaja_1159

Museoon on vapaa pääsy Jyväskylän päivien ajan 17.–18.3.2018. Tapahtuma on osa Jyväskylän päivien ohjelmaa. https://www.jyvaskyla.fi/paivat

Lisätietoja

Lue näyttelytiedote

facebook.com/events/277078542818165