TIEDOTE
Kuva: Teemu Virtanen

Taiteilijatapaaminen

Kuvataiteilijat Ulla Pohjola ja Kaija Poijula

Suomen käsityön museo tiistaina 16.1.2018 klo 15–17

Tilaisuudessa taiteilijat esittelevät näyttelynsä ja kertovat taiteellisesta työskentelystään.

Memento – Ulla Pohjola ja Kaija Poijula -näyttely koostuu kahdesta yksityisnäyttelystä, joissa pohditaan ihmisenä olemisen arvoitusta. Memento viittaa hetkeen; muistoon joka syntyy kuin huomaamatta. Käsintehtyyn esineeseen jää aina osa tekijäänsä elämään muotoina ja muistona. Pohjola ja Poijula ottavat tämän jäljen osaksi teostaan ja antavat elämää nähneille esineille ja luontokappaleille uuden elämän -uuden tarinan jonka luojina on yhtä paljon taiteilija kuin katsojakin. Molemmat kuvataiteilijat ovat mestarillisia käsittelemään ja yhdistämään erilaisia luonnonmateriaaleja käsityön ja taiteen tekniikoihin, kuten kirjontaan ja maalaukseen.

Juuasta kotoisin oleva Ulla Pohjola käsittelee taiteessaan ihmisenä olemisen mysteeriä ja näkymättömän selittämätöntä läsnäoloa. Nykyään Tampereella asuva ja työskentelevä taiteilija luo teoksissaan kokonaisuuksia, joissa hän käyttää erilaisia tekstiili- ja maalaustekniikoita sekä hyödyntää luonnosta ja kirpputoreilta löytämiään esineitä.

Kaija Poijulan teokset kertovat ulkopuolisuudesta, rajattomasta rakkaudesta ja maailman selittämättömiksi jäävistä asioista. Esineisiin kietoutuneet muistot sulautuvat hauraan ja raskaan materiaalin kanssa teoksiksi, jotka luovat unenomaisia, satumaisen pelottaviakin tunnelmia. Pudasjärvellä syntynyt taiteilija asuu ja työskentelee nykyään Helsingissä.

Taiteilijatapaamiseen on vapaa pääsy.
Taitelijatapaaminen järjestetään toisen kerran lauantaina 17.3.2018, jolloin näyttelyn esittelyn lisäksi Kaija Poijula ohjaa munankuorimosaiikkipajan. Pajasta tiedotetaan lisää lähempänä ajankohtana.

Lisätietoja

Memento - Näyttely Suomen käsityön museossa 7.1.–15.4.2018
Lue näyttelytiedote