TIEDOTE
Kuva: Melitina Balabin
Ystävänpäivä

Huoneentaulu metallista -työpaja

Suomen käsityön museo keskiviikkona 14.2.2018 klo 16–19

Persoonallinen huoneentaulu, joka kuvastaa juuri sinua? Kukapa sellaista ei toivoisi. Suomen käsityön museon Ystävänpäivän pajassa luodaan huoneentauluja metallista korutaiteilija Melitina Balabinin ohjauksessa.

Suuria metallurgian taitoja ei tarvita, että ajatuksensa saa pellille taiottua, pelkkä kynämäinen ote piirtimeen riittää! Melitinan ohjauksessa kaiverretaan kuvia, sanoja ja ajatuksia metallipiirtimellä alumiinilevylle kohokuvioksi. Syntynyt taulu leikataan alustan muotoon ja spreijataan, jonka jälkeen kohokuviot käydään läpi hiekkapaperin kanssa ja taululevy naulataan alustaan. Kohokuviointiin voi käyttää myös muita työkaluja, jotta saa haluamansa pinnan aikaiseksi.

Aiheen voit huoneentauluusi valita itse tai hakea inspiraatiota tarjolla olevista malleista. Pajamaksu viisi euroa sisältää ohjauksen ja materiaalit. Ei ennakkoilmoittautumista.

Samalla voi tutustua Ikkunagallerian näyttelyyn Balabin – Kaksi sukupolvea korutaidetta, jossa on esillä Melitina Balabinin ja hänen isänsä Nikolai Balabinin koruja. Melitina Balabinin työtila sijaitsee Lappeenrannan linnoituksessa. Hän kokee luonnon suurimmaksi inspiraation lähteekseen ja kerääkin usein kävelyretkiltään kasveja ja lehtiä, joiden avulla hän luo koruihinsa herkän, pitsimäisen pinnan.

Lisätietoja

facebook.com/events/160464751346757