Verkkonäyttelyt

Nykytallennus
Nykytallennus

Sivulla on Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän avoimen yliopiston museologian opiskelijoiden tallennusharjoitustöitä Suomen käsityön museolle.
Nykytallennus-sivusto

Fil. Lis. Maija-Liisa Hirvi
Rauta on taottava kuumana
Rauta on taottava kuumana -verkkonäyttely

Maija-Liisa Hirvi toimi Suomen käsityön museon ensimmäisenä johtajana Jyväskylässä vuosina 1982-1992. Seuraavassa hän muistelee museon alkuaikojen tapahtumia 20.4.2013.
Rauta on taottava kuumana -verkkonäyttely

Käsityö yhdistää -verkkonäyttely
Käsityö yhdistää -verkkonäyttely

Taitoliiton satavuotisen toiminnan kunniaksi Suomen käsityön museo on tuottanut Käsityö yhdistää –verkkonäyttelyn, joka kertoo alueellisten taitoyhdistysten toiminnasta sadan vuoden ajalta. Toiminnot ovat muuttuneet, mutta edelleen käsityön tekeminen on kaikkia yhdistävä tekijä.
Käsityö yhdistää -verkkonäyttely

Astu tarinaan ja koe käsityössä elämän tuntu! -äänipolut
Äänipolut

Äänipolkujen avulla voit kuunnella neliosaista Astu tarinaan ja koe käsityössä elämän tuntu -sarjaa. Kyllä äijätkin osaa -äänipolku on suunnattu miehille, Taitavia naisia naisille, Kiertokulku nuorille sekä Missä villalanka kasvaa? lapsille. Äänipolut sisältävät fiktiivisiä tarinoita, mutta myös tositapahtumiin pohjautuvia muisteluja ja haastatteluja. Polut antavat uuden ulottuvuuden Käsityössä elämän tuntu -näyttelystä poimituille esineille ja ilmiöille.
Astu tarinaan!

Lämmöllä - Hyväntekeväisyyskäsitöitä 2010-2011

Suomen käsityön museon näyttely hyväntekeväisyystöistä oli esillä Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 22.12.2010 – 6.2.2011. Materiaalista - hyväntekeväisyyskäsitöistä - koottiin myös verkkonäyttely.
Lämmöllä

Kukako (Kulttuuria Kaikista Kolkista) sivusto on avattu !

Suomen käsityön museon Kukako-hankkeen tuloksena internetissä on avattu keväällä 2010 vuorovaikutteinen sivusto, jota voidaan hyödyntää koulujen kulttuuriperintöopetuksessa. Sivuston tavoitteena on, että lapset oppivat arvostamaan omaa ja kunnioittamaan toisten kulttuuriperintöä. - Oma jokapäiväinen elämisympäristö on tärkeä ja säilyttämisen arvoinen, vaikka sitä ei olekaan julistettu kulttuuriperinnöksi. Suomen käsityön museo valtakunnallisena erikoismuseona haluaa Kukako-sivustolla ottaa osaa keskusteluun kulttuuriperinnöstä - tehdä siitä jokaisen arkipäivää.
Kukako

Aikamatka käsityöhön

Verkkonäyttely poimii keskeisimpiä piirteitä suomalaisen käsityön historiasta. Näyttely pohjautuu Suomen käsityön museon perusnäyttelyyn, joka valmistui kesällä 2000. Tekstien otsikoita voi käyttää myös hakusanoina.
Aikamatka käsityöhön

Käsityössä elämän tuntu

Sukella käsityön värikkääseen verkkoon. Nyt käsityöntekijä saa vaikutteita, ideoita, tietoa ja taitoa nettiavaruudesta, ennen malleja katseltiin kirkossa ja kirkonmäellä. Vieläkin käsityöstä aistii luonnon tuntoja, tunnelmia, materiaaleja ja värejä. Verkkonäyttely pohjautuu Suomen käsityön museon perusnäyttelyyn Käsityössä elämän tuntu, joka valmistui kesällä 2000.
Käsityössä elämän tuntu

Taidon 100 vuotta

TAITO -lehti juhlii yhtäjaksoisen julkaisun vuosisataa 2007.
Taidon 100 vuotta

Kässäätkö

Kässäätkö - koulukäsityön muistiverkko -sivuilla voit tutustua koulukäsityön historiaan ja auttaa kartuttamaan museon kokoelmia. Sivuille kootaan koulukäsityöhön liittyviä muistoja ja valokuvia sekä tietoa koulukäsityöhön liittyvästä tutkimuksesta. Minkälaisia muistoja sinulla on koulukäsitöistä?
Kässäätkö

Käsityönurkka

Käsityönurkka-sivuilta löydät käsityöhön liittyviä teema-artikkeleita sekä teko-ohjeita.
Käsityönurkka

Muotoilusanasto

Mitä tarkoittikaan imago, innovaatio, kierrätysdesign tai trendi?
Muotoilusanasto

Keski-Suomi muotoilee '08

Sivusto esittelee Keski-Suomi muotoilee '08 -näyttelyn töitä. Voit pohtia ovatko osallistujan teokset käsityötä, taidekäsityötä, taideteollisuutta tai teollista muotoilua?
Keski-Suomi muotoilee '08

Kulissien takaa
Kulissien takaa

Museossa tapahtuu monia asioita piilossa, kulissien takana. Tule kuvalliselle seikkailulle museon takahuoneisiin, jossa näyttelyvieras ei normaalisti pääse käymään.
Kulissien takaa

Suomalaiset kansallispuvut

Suomen kansallispuvut -sivusto esittelee saatavilla olevat suomalaiset kansallispuvut. Hakemisto sisältää puvun myyjän yhteystiedot, joka vastaa puvun tarvikkeista, kaavoista ja työohjeista tai valmiin puvun toimittamisesta.
Suomalaiset kansallispuvut

PORON JÄLJILLÄ - pohjoisen käsityöläisiä

Poron jäljillä – pohjoisen käsityöläisiä sivusto on tarkoitettu kaikille käsityöstä, pohjoisesta elämästä ja elämäntavasta, luonnosta ja poroista kiinnostuneille. Poro on mukana monen pohjoisen ihmisen elämässä aina ja kaikkialla.
PORON JÄLJILLÄ - pohjoisen käsityöläisiä

Tie romanien elämään

Sivusto perustuu Suomen käsityön museon yhteydessä toimivassa Suomen kansallispukukeskuksessa 9.6.-10.9.2006 esillä olleeseen pienimuotoiseen suomalaista romanikulttuuria esittelevään näyttelyyn.
Tie romanien elämään

Taito elää

Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry:n juhlavuoden kunniaksi Suomen käsityön museolla järjestettiin Irenen Ylösen kirjoittamaan historiaan perustuva pienoisnäyttely. Näyttely oli avoinna 1.7.2003 – 14.9.2003.
Taito elää

Ahvenanmaan käsityöläisyys

Vuosina 2002 ja 2003 aloitettiin alueellinen nykykäsityöläistallennustyönprojekti. Saaristo- ja rannikkoalueen vierailujen jatkona Suomen käsityön museo tutustui kesällä 2004 Ahvenanmaan käsityöläisyyteen. Ahvenanmaalaisten käsityöläisten luona vierailivat tp. amanuenssit Seija Hahl ja Anneli Hemmilä-Nurmi. Käsityöläisten elämää tallennettiin haastatteluin, valokuvaamalla, videoimalla ja tekemällä esinehankintoja museon kokoelmiin.
Ahvenanmaan käsityöläisyys

T se itse

T se itse - verkkonäyttely avattiin lokakuun 2000 alussa. Luonnonmateriaaleista ja käsityöstä kertova verkkonäyttely toteutettiin museon kummiluokan avustuksella. Näyttely antaa nimensä mukaisesti myös ohjeita käsitöihin ja askarteluun ja aineksia ajatteluun.
T se itse