Hyppää pääsisältöön
 • Kuva
  Patinanastakka-niminen sieni kasvamassa petrimaljassa laboratoriossa ja sen tuottamaa väriainetta pullossa.
  Maksuttomia luentoja luonnonväreistä
  21.10.2021
  Värien ekologisuudesta on tarjolla kunnon tietopaketti Suomen käsityön museon käsityölaneissa perjantaina 29.10. klo 16–19, kun Helsingin yliopiston vetämän BioColour-hankkeen asiantuntijat opastavat vihreiden värien maailmaan.
 • Kuva
  Mäntyharjun seudun naisen kansallispuvun helmakuviontia. Kuva: Timo Ripatti
  Flammut kansallispuvuissa 22.10.2021–10.4.2022
  18.10.2021
  Suomen kansallispukukeskuksen kokoamassa näyttelyssä loistavat flammuvärjätyt langat ja kankaat suomalaisissa kansallispuvuissa. Raidalliset kansanomaiset kankaat ovat hienoimmillaan, kun osa niiden raidoista on kuvioitu flammulangoilla. Suomen kansallispukukeskuksen näyttelyssä Flammut kansallispuvuissa on esillä mallipukuja, joiden osia on valmistettu flammukankaista. 
 • Kuva
  Luonnonväriaineilla painettua tekstiilitaiteilija Ulla Lapiolahden kangasta .
  Etätyöpajoissa opitaan luonnonväriaineista
  22.9.2021
  Oletko aina halunnut tutustua kasvivärjäämiseen, mutta et ole tiennyt mistä aloittaa? Suomen käsityön museon ja tekstiilitaiteilija Ulla Lapiolahden etätyöpajat tarjoavat oivan tilaisuuden sukeltaa luonnosta saatavien väriaineiden pariin ja toteuttaa niillä pieniä painotöitä.
 • Kuva
  Vihreää väriä -näyttelyn kutsuilme. Värillisiä palloja ja kasveja.
  24.8.2021
  Kulttuurikaupunki Jyväskylä tarjoaa väriä, menoa ja iloa syksyyn tekstiilivärjäyksen saloihin sukeltavan Vihreää väriä -näyttelyn kautta. Luonnonväriaineilla värjäystä, värjäämisen trendejä, tulevaisuutta ja kestävää kehitystä sekä erilaisia värjäystekniikoita ja niiden ekologiaa pohditaan Suomen käsityön museon näyttelyssä 11.9.–5.12.2021.

Suomen käsityön museo

Nostalgiaa ja nykyaikaa, niistä on koko perhettä kiinnostava käsityö tehty.

Museon näyttelyt ja tapahtumat vievät sinut aikamatkalle käsityön eri ilmiöihin ja kansallispuvut viestivät entisajan kansan elämästä ja juhlapukeutumisesta. Museossa on perusnäyttelyiden lisäksi esillä useita vaihtuvia näyttelyitä, joten aina on elämyksellistä nähtävää ja koettavaa monesta näkökulmasta. 

Jyväskylän ydinkeskustassa sijaitseva Suomen käsityön museo on helposti lähestyttävä museo, jonka huomaamattoman julkisivun taakse kätkeytyy elämyksiä kaikille aisteille ja kaikille ikäluokille. Kolmeen kerrokseen rakentuva valtakunnallinen vastuumuseo kertoo suomalaisen käsityön tarinaa osana historian kudetta. Käsityö on elänyt Suomen mukana niin arjessa kuin juhlassa ja näyttelee merkittävää roolia myös nykyisessä digitaalisessa ajassamme. 

Aistitilassa koet käsityön kaikin aistein. Laajenna museokokemustasi ja koe käsityön monipuolisuus Avoimessa PAJAssa, jonka ideat ja ohjeet sisältyvät museon pääsymaksuun. 

Tervetuloa Suomen käsityön museoon! Voi sisältää elämyksiä!