Skip to main content

11.1.2021

Keski-Suomen museossa avautuva Jyväskylän Taiteilijaseuran 73. vuosinäyttely 3. aalto rakentuu avoimen haun pohjalta. Vapaaseen tarjontaan perustuvaan näyttelyyn on kutsuttu osallistumaan - seuran jäsenten lisäksi - kaikkia Keski-Suomessa toimivia taiteilijoita.
Image
Teoksia 3. aalto -näyttelyssä. Kuva: Raisa Nerg

3. aalto -näyttely tarjoaa hetkellisen katsauksen tähän päivään ja kertoo lähestyvästä muutoksesta. Näyttelyyn valitut teokset muodostavat omia kokonaisuuksiaan. Taiteilijat luovat ajallisia heijasteita niin tulevaan kuin menneeseen ja asettavat siten nykyhetken murrokseen. Teoksista välittyvä murroksen ajankohtaisuus liittyy luontosuhteeseen, kulutukseen ja yhteiskunnan rakenteisiin samalla kun ne nostavat esiin keskeisiä kysymyksiä ihmisyydestä. Taiteilijoiden tarjoama alueellinen näkökulma onkin siten hyvin universaalia. 

Vuosinäyttely on rakentunut tälläkin kertaa avoimen haun pohjalta. Vapaaseen tarjontaan perustuvaan näyttelyyn kutsuttiin osallistumaan - seuran jäsenten lisäksi - kaikkia Keski-Suomessa toimivia taiteilijoita. 

Vuosinäyttelyt kuuluvat keskeisenä ja suurelle yleisölle näkyvänä osana Jyväskylän Taiteilijaseuran toimintaan. Niitä järjestetään muun muassa keskisuomalaisen taiteen edistämiseksi ja ne lähentävät taiteilijoita ja taideyleisöä. Ensimmäinen vuosinäyttely järjestettiin seuran perustamisvuonna 1945 Parkkosen Huonekaluliikkeessä. Sen juryttivät taidemaalari Urho Lehtinen ja kuvataidekriitikko ja museomies, Jyväskylän korkeakoulun kuvaamataidon lehtori Toivo Ojala. Sittemmin yhteistyö museoiden kanssa on luonut vuosinäyttelyperinteen, jonka pitkät juuret ulottuvat Keski-Suomen museon taideosastolla vuonna 1956 pidettyyn vuosinäyttelyyn. 


Näyttelyn juryttäjänä toimi läänintaiteilija Aura Seikkula. 
         
 

Lisätietoja:

Johanna Juvonen
Jyväskylän Taiteilijaseuran puheenjohtaja
p. 045 1266171
pj.jkltaiteilijaseura(at)gmail.com


Ilja Koivisto
Intendentti, näyttelyt
Keski-Suomen museo
p. (014) 266 4354, 050 3118879
ilja.koivisto(at)jyvaskyla.fi