Skip to main content

22.2.2021

Image
Iloisia ihmisiä käsi pystyssä.

Jyväskylän maahanmuuttaneiden osaamiskeskus -hanke on aloittanut toimintansa vuoden alussa. Osaamiskeskus tarjoaa yksilöllisiä ohjaus- ja neuvontapalveluita vieraskielisille henkilöille työllistymisen edistämiseksi ja tukee asiakkaitaan kielitaidon, ammatillisten perustaitojen ja osaamisen kehittymisessä.

Hankkeen kohderyhmänä ovat työttömät ja työttömyysuhan alla olevat maahanmuuttaneet sekä maahanmuuttaneita työllistävät työnantajat. Osaamiskeskus ohjaa ja neuvoo maahanmuuttajataustaisia asiakkaita etsimään työpaikan, opiskelupaikan tai perustamaan oman yrityksen. Maahanmuuttaneita työllistäville työnantajille maksuttomia palveluita, kuten kielivalmennusta ja konsultointia.

Hankkeessa kehitetään ja tiivistetään työllisyyttä edistävien toimijoiden sektorit ylittävää yhteistyötä, jaetaan hyviä käytäntöjä ja vähennetään päällekkäisiä toimintoja. Lisäksi hankkeen aikana kehitetään maahanmuuttaneiden työllistymisen kokonaiskoordinointia kaupungissa.

Maahanmuuttaneiden osaamiskeskus toimii osoitteessa Asemakatu 4. Tällä hetkellä asiakkaita vastaanotetaan erillisellä ajanvarauksella, arkisin kello 9-15. Ohjaajiin voi ottaa yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse ja WhatsAppilla.

Hankkeen toteuttajana on Jyväskylän Työllisyyspalvelut ja osatoteuttajan toimii Paremmin Yhdessä ry. Hanketta rahoittaa Euroopan unionin Euroopan sosiaalirahasto, Jyväskylän kaupunki ja Paremmin yhdessä ry. Hankkeen toteutusaika on 1.12.2020-31.5.2023.

Lisätietoja

Koordinaattori, tiedottaja Jenni Koivumäki
p. 050 577 9288, jenni.koivumaki[at]jyvaskyla.fi

Maahanmuuttaneiden osaamiskeskus

Image
Maahanmuuttaneiden osaamiskeskus -logo.
Image
Monta logoa samassa kuvassa.