Hyppää pääsisältöön
Kuva
Yliopiston opiskelijat kampuksella, Kauppakadun appro 2018. Kuva Riikka Kaakkurivaara

Kaupunki esillä opiskelijatapahtumissa

Kuva
Uusia opiskelijoita seisoo Jyväskylän ammattikorkeakoulun avajaistilaisuudessa Paviljongissa. Kuva Helena Kujala
Jyväskylän kaupunki on esillä korkeakoulujen uusien opiskelijoiden tapahtumissa ja lukuvuoden avajaisissa.

Korkeakoulujen lukuvuosi 2019-2020 käynnistyi Jyväskylän yliopistossa ja ammattikorkeakoulussa. Jyväskylän kaupungin palvelut esittäytyvät yhteispisteellä korkeakoulujen uusien opiskelijoiden tapahtumissa. JAMKin uudet opiskelijat otettiin vastaan Paviljongissa 27.8. ja yliopiston opiskelijat puolestaan Agorassa 3.9. Uusia opiskelijoita aloittaa yliopistossa ja ammattikorkeakoulussa yhteensä lähes 3600.

Kaupungin esittelypisteellä on tarjottu tietoa muun muassa joukkoliikenteen palveluista, teatterin ohjelmista ja edullisista viimetipan lipuista, Ohjaamon ja Vaparin palveluista, liikuntamahdollisuuksista ja museoista. Agorassa on voinut hankkia itselleen myös Keski-kirjastojen kirjastokortin.

Lisäksi korkeakoulujen tutorryhmät kiertävät tutustumassa kaupunkiin ja kaupungintaloon syyskuun alussa.

Aktiivinen ja vilkas opiskelijakaupunki

Opiskelijoiden merkitys Jyväskylälle on suuri. Se näkyy jo asukasmäärässä. Yli 142 000 asukkaan kaupungissa on noin 42 000 opiskelijaa. Tämä tarkoittaa, että joka kolmas vastaantulija on opiskelija, joten kaupungin katukuva on nuorekas.

Jyväskylässä sivistys elää aidosti ajassa. Nuorekkuus, avoimuus ja elävyys näkyvät laajassa kulttuuri- ja vapaa-ajan tarjonnassa sekä kaupungissa järjestettävien tapahtumien suuressa määrässä. Kaupungissa tehdään aktiivisesti yhteistyötä ja kokeiluihin sekä uusiin avauksiin osallistutaan innolla. Oppilaitosten kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä erilaisissa tapahtumissa ja näkyvyyksissä ympäri vuoden.

Finnish
Asiasanat: