keski-suomen museo

Kuvassa lapset tutkivat Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelyssä esillä olevaa pienoismallia Jyväskylästä.
11.05.2021

KeMussa vietetään Yläkaupungin Yötä avointen ovien päivän merkeissä. Museo on auki iltakymmeneen asti ja näyttelyihin on vapaa pääsy. Samalla juhlitaan myös Café Alvarin pop up -kahvilan avajaisia!

Kuvassa lapset tutkivat Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelyssä esillä olevaa pienoismallia Jyväskylästä.
11.05.2021

KeMussa vietetään Yläkaupungin Yötä lauantaina 15.5. avointen ovien päivän merkeissä. Museo on auki aina iltakymmeneen asti ja näyttelyihin on vapaa pääsy. Entä maistuisiko kupillinen kahvia ja pala kakkua? Sekin on mahdollista, sillä Café Alvar avaa KeMun tiloissa pop up -kahvilan kesän ajaksi. Café Alvarin avajaisia vietetään lauantaina klo 11-21. Kahvila palvelee asiakkaita museon 3. kerroksessa. Tervetuloa kahvin ja kulttuurin pariin!

Keski-Suomen museossa toimi 1960-luvulla kahvila Ruusupuisto.
10.05.2021

Café Alvarin pop up -kahvila on auki Keski-Suomen museossa 15.5. alkaen ti-pe 11-18 ja la-su 12-18 aina elokuun loppuun asti.

Keski-Suomen museon kahvila 1960-luvulla.
10.05.2021

KeMun museorakennuksen kolmannessa kerroksessa sijaitseva vanha kahvila herää henkiin, kun Café Alvar avaa tilassa pop up -kahvilan kesän ajaksi. Kahvilan avajaisia vietetään Yläkaupungin Yönä lauantaina 15.5. klo 11-21. Myös museo on lauantaina auki poikkeuksellisesti klo 11-22 ja sisäänpääsy on vapaa. Tervetuloa nauttimaan näyttelyistä ja kahvilan herkuista!

Yksityiskohta Päivi Meriläisen teoksesta "Katja".
12.04.2021

Päivi Meriläisen näyttely tuo Keski-Suomen museon Taidehalliin kiehtovia kissoja ja vahvoja kissaleidejä. Näyttelyssä on esillä Meriläisen maalauksia hänen kohtaamistaan kissoista ja niiden omistajista viimeisen viiden vuoden ajalta.

Rockyhtye Miljoonasade. Kuvaaja: Jaakko Manninen
30.03.2021

Keski-Suomen museon ja Miljoonasade-yhtyeen keväällä 2020 järjestämän biisikilpailun voittajakappale Näkymätön on nyt julkaistu Miljoonasateen levyttämänä. Kappaleen laulumelodian säveltäjä on Erkki Koivisto Helsingistä ja sanoittaja Kati Valjus Oulusta.

Havainnekuva museot yhdistävästä nivelosasta. Kuva: Arkkitehtitoimisto A-Konsultit Oy
Ruusupuiston museokeskus hankesuunnitelmavaiheessa
04.06.2020

Alvar Aalto -museon peruskorjauksen sekä Keski-Suomen museon ja Alvar Aalto -museon välisen nivelosan hankesuunnitelma on valmistunut päätöksentekoa varten. Jos hanke etenee suunnitellusti, Jyväskylän Ruusupuistoon rakentuu kansainvälisesti ainutlaatuinen museokeskus, joka avautuisi yleisölle vuonna 2023.

Sivut

Tilaa syöte