taide

Jyväskylän taidemuseon Avoin paja -livelähetykset Facebookissa viitenä huhti-ja toukokuun perjantaina klo 16-18
02.04.2020

Voit liittyä seuraan tekemään taidetta Facebook -livelähetyksen aikana taideohjaajamme opastamana viitenä perjantaina huhti- ja toukokuun aikana. Lähetykset livenä klo 16–18 Jyväskylän taidemuseon Facebook-kanavalla ja katsottavissa myös jälkikäteen tallenteina.

Jyväskylän taidemuseon Sata vuotta, tuhat tulkintaa -verkkonäyttelyn kansikuva
19.03.2020

Poikkeusolot koronaviruksen myötä eristävät ihmisiä etätöiden ja kotoilun pariin. Sekä suomalaiset että kansainväliset taidemuseot tarjoavat kuitenkin runsaasti materiaaleja, joiden parissa pääset virkistymään taiteen maailmaan missä ja milloin tahansa.

Valokuvaaja Pekka Luukkolan teos nimeltä Monument vuodelta 2010
10.02.2020

Vuoden näyttelyt kuljettavat museokävijää muun muassa kokoelmateosten, suomalaisten maisemavalokuvien ja monipuolisten installaatioiden pariin.

Uusi Miten toimin taidemuseossa? -ohjevideo Youtubessa
22.01.2020

Jyväskylän taidemuseolla kuvattiin hauskan nurinkurinen museosääntöjen ohjeistusvideo, jossa nuoren ja aikuisen roolit ovatkin käännetty päinvastoin. 

Kulttuurisuunnistuksen rasti taidemuseolla syksyllä 2019
Tutkimusraportti verkossa
15.01.2020

Jyväskylän taide- ja kulttuurilaitosten aluetaloudellinen vaikutus on miljoonia euroja ja laitoksilla on tärkeä merkitys keskustan vetovoiman ylläpitäjinä, selviää juuri ilmestyneestä tutkimuksesta. Taide- ja kulttuurilaitoksilla on yhteisiä yleisöjä ja tämä tulisi ottaa huomioon laitosten toimintaa ja tiloja suunniteltaessa. Myös osallisuuden edistäminen on selkeä kehittämiskohde laitosten toiminnassa.

Mosuran kuva Kankaalla
29.11.2019

Kankaan Palvelu Oy etsii avoimen portfoliohaun ja kutsumenettelyn yhdistelmällä kiinnostavaa ja rohkeaa teosideaa, joka toteutetaan monisukupolvisen korttelin (MOSURA) hankkeeseen Jyväskylän Kankaan alueelle. Julkisen taidehankinnan suunnittelu toteutetaan kolmivaiheisena. Kankaan asukkaat pääsevät äänestämään suosikkiaan.

Sivut

Tilaa syöte