tutkimus

Neljä nuorta istumassa luokassa
09.10.2020

Mankolan yhtenäiskoulun 7.-9.-luokkalaiset toimivat tutkijoina lokakuun ajan Jyväskylän yliopiston vetämässä monikielisyyden ja vieraisiin kieliin liittyvässä vallankäytön tutkimuksessa. Oppilaat tutkimassa monikielisyyttä -kansalaistiedepilotti on osa Euroopan komission rahoittamaa FORTHEM-hanketta.

graafinen kuva ketjun silmukodasta, toisessa silmukassa lukee CROSSING, toisessa BORDERS
29.10.2020 16.30

Luento: Kuulumisen monet paikat ja tarinat - taideperustaista tutkimusta kuulumisesta

Luennolla esitetään Jyväskylän yliopiston ja Suomen Akatemian Crossing Borders/Rajojen yli –hankkeen tähänastisia tuloksia.

Lapset liikkumassa aikuisen kanssa
10.09.2020

PIILO-tutkimus on Likesin ja Jyväskylän yliopiston koordinoima pienten lasten liikunnan ilon, fyysisen aktiivisuuden ja motoristen taitojen seurannan tutkimus- ja kehittämishanke, joka kytkeytyy valtakunnalliseen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelmaan.

Lääkintälaatikko
25.06.2020

Koronaepidemian vuoksi tauotettu kohdunkaulan syövän kutsujen lähettäminen ja papa-tutkimukset jatkuvat. Kaikki vuoden 2020 seulottavat tulevat saamaan kutsun seulontaan normaalisti seulontavuoden aikana. 

Huhtakeskuksen kerrostaloja, aurinkoinen puistoalue
Lähiöohjelma 2020-2022
23.06.2020

Jyväskylän kaupunki on valittu mukaan valtakunnalliseen lähiöohjelmaan. Jyväskylässä kohteeksi on valittu Huhtasuo, jossa keskeisessä roolissa ovat Huhtakeskuksen käynnistyvä ja Pupuhuhdan entisen koulun alueella parhaillaan käynnissä oleva kaavamuutos.

Jalkapallo tekonurmikentällä.
29.05.2020

Lajissaan Suomen ensimmäinen ”jalkapalloprofessori” aloittaa Jyväskylässä syyskuussa 2020. Liikuntatieteiden tohtori Mihaly Szerovay, 37, on valittu Jyväskylän yliopiston ja Suomen Palloliiton yhteiseen, viisivuotiseen työelämäprofessorin tehtävään. ”Jalkapalloprofessorin” tavoitteena on edistää lajin tutkimustyötä sekä kehittää valmennus- ja koulutustoimintaa.

Sivut

Tilaa syöte