Hyppää pääsisältöön
Kuva
Maisa Kaarnan teos "Pitkä siesta" vuodelta 1998 kuuluu Suomen käsityön museon taidekäsityön kokoelmaan.

Lisätietoja: 

Marjo Ahonen
amanuenssi, kokoelmat
p. 050 566 2187
marjo.ahonen [at] jyvaskyla.fi

Taidekäsityön käsite on moniulotteinen. Suomen käsityön museon taideteoskokoelmalla on tunnistettu rajapintoja muiden taidetta ja muotoilua tallentavien museoiden kuten Designmuseon kanssa, ja tallennuksen fokuksessa on taiteessakin käsillä tekemiseen liittyvän prosessin tallentaminen ja esille tuominen yhdessä lopputuloksen kanssa.  

Taidekäsityön kokoelmat ovat karttuneet eri tavoin. Taiteilijoiden itsensä aloitteesta on tallennettu takautuvia ja tuotantoa kuvaavia aineistoja, jotka yleensä karttuvat pitkällä aikavälillä ja ovat laajoja. Tällaisia ovat esimerkiksi muotoilija, tekstiilisuunnittelija ja taiteilija Markku Pirin, neuletaiteilija Sirkka Könösen ja poppanamalliston suunnittelusta tunnetun Gittan Kokon kokoelmat. Taiteilijoiden teoskokoelma karttuu myös yksittäisinä aineistohankintoina. Edustettuina kokoelmassa ovat muun muassa Eero Lintusaari, Virpi Vesanen-Laukkanen, Maisa Kaarna, Markku Kosonen, Vuokko Isaksson, Simo Heikkilä, Kari Virtanen, Laura Kärki, Minna Soraluoma, Caroline Slotte, Anu Tuominen, Liisa Hietanen, Ritva Puotila, Petri Vainio, Ulla Pohjola, Aino Kajaniemi. Taiteilijoiden teoskokoelma sisältää esineitä, luonnosarkistot sekä niiden valmistusprosessiin liittyvät aineistot.

Kuvia vapaaseen käyttöön

Voit ladata kuvia Suomen käsityön museon kokoelmista käyttöösi. 
http://image.museokauppa.fi/

Kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, mutta Suomen käsityön museo ja kuvaajan nimi pitää mainita käytön yhteydessä.