Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kansainväliseen kokoelmaan kuuluu matkamuistomaisia esineitä. Kuva SKM/Anneli Hemmilä-Nurmi

Lisätietoja: 

Marjo Ahonen
amanuenssi, kokoelmat
p. 050 566 2187
marjo.ahonen [at] jyvaskyla.fi

Vanhaa ulkomaista kokoelmaa täydentävät uudemmat kansainväliset aineistot, jotka ovat aikaisempien tavoin myös kulttuurimatkailijoiden kartuttamia.

Eero Sovelius-Sovion kokoelma sisältää hänen 1980- ja 1990 -luvuilla keräämäänsä aineistoa Etelä-Amerikasta, Afrikasta, Intiasta ja Etelä-Euroopasta. Meksikolainen esineistö käsittää keramiikkaa, naamioita ja tekstiilejä intiaanikulttuureista, afrikkalainen esineistö makonde-veistoksia, masai-heimon koruja, aseita, tekstiilejä ja intialainen pääosin tekstiilejä. Lahjoitus sisältää myös kirjallisuutta ja arkistoaineistoa.

Tyyne-Kerttu Virkki käsityömuseon kokoelmassa on aineistoa nykyisen rajantakaisen Karjalan alueelta Aunuksesta Itä-Karjalasta sekä Eestistä, Kyprokselta ja Meksikosta. Ajallisesti kokoelmat sijoittuvat pääasiassa 1900-luvun alusta nykypäivään pääpainon ollessa sota-ajassa ja sen jälkeisessä jälleenrakentamisen ajassa.  

Irmeli Suviolan keräämä Indonesian käsityötä kuvaava aineisto ajoittuu pääosin 1990-2000 -luvuille. 

Kuvia vapaaseen käyttöön

Voit ladata kuvia Suomen käsityön museon kokoelmista käyttöösi. 
http://image.museokauppa.fi/

Kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, mutta Suomen käsityön museo ja kuvaajan nimi pitää mainita käytön yhteydessä.

Asiasanat: