Hyppää pääsisältöön
Kuva
Suomen käsityön museon kokoelma-aarteita.
Pääsisältö

Käsityönä valmistettuja objekteja ja käsityön tekemiseen liittyviä kokoelmia on useissa maamme museoissa mutta Suomen käsityön museo on ainoa, joka keskittyy pelkästään käsityön teemoihin ja aihealueisiin

Suomen käsityön museon kokoelmat sisältävät käsityön ja käsiteollisuuden historiaa ja nykyisyyttä sekä niihin liittyviä ilmiöitä konkretisoivia esineitä, valokuvia, audiovisuaalista aineistoa ja arkistoaineistoa. Kokoelmiin on tallennettu kattavasti käsityöhön liittyvien alan yritysten, yksityisten käsityöläisten sekä erilaisten yhdistysten toimintaa. Valokuvat museon omista vaihtuvista näyttelyistä ja tapahtumista ovat kuvallisia dokumentteja kokoelmanmuodostajan eli Suomen käsityön museon toiminnasta. Museon kokoelmien omistajuus jakautuu Suomen valtion ja Jyväskylän kaupungin kesken. 

Museo tallentaa esimerkiksi eri oppiasteiden käsityökasvatuksen ja -koulutuksen historiaa ja teemoja sekä käsi- ja taideteollisuusalan ammattilaisten ja toimijoiden historiaa.

Valtakunnallisesti toimiva Suomen kansallispukukeskus vastaa suomenkielisen alueen kansallispuvuista, niiden tutkimuksesta, uusien pukumallien kokoamisesta ja vanhojen mallien tarkistuksista sekä alan koulutuksesta. 

Tiesitkö, että Suomen käsityön museon kokoelmiin voi tutustua myös verkossa? 

Osoitteesta skm.finna.fi pääset pääsee tekemään hakuja Suomen käsityön museon kokoelma-aineistoista ja etsimään tietoja tarpeesi mukaan. 

Lisätietoja

Marjo Ahonen
amanuenssi, kokoelmat
p. 050 566 2187
marjo.ahonen [at] jyvaskyla.fi

Kuvia vapaaseen käyttöön

Voit ladata kuvia Suomen käsityön museon kokoelmista käyttöösi. 
http://image.museokauppa.fi/

Kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, mutta Suomen käsityön museo ja kuvaajan nimi pitää mainita käytön yhteydessä.

Asiasanat:  
museo
esinekokoelmat