Tietopalvelu ja kirjasto

Lisätietoja

Tietopalvelu
Sari Jantunen, amanuenssi
p. 050 311 8894
sari.jantunen [at] jyvaskyla.fi

Kirjasto
Anneli Hemmilä-Nurmi, amanuenssi
p. 050 311 8888
anneli.hemmila-nurmi [at] jyvaskyla.fi

Suomen käsityön museon tietopalvelu toimi valtakunnallisesti ja kansainvälisesti etsien vastauksia asiakkaiden pääasiassa sähköpostitse tai puhelimitse esittämiin käsityöaiheisiin kysymyksiin sekä tarjoaa aktiivisesti tietoa museon kokoelmista alan tutkijoille ja opiskelijoille. 

Tietopalvelun avulla Suomen käsityön museo edistää käsityötaitoa ja käsityön arvostusta sekä tekee asiantuntijatietoa suuren yleisön saavutettavaksi. 
Kansallispukukeskus ja Konservointikeskus palvelevat museon tietopalvelun lisäksi oman erikoisalansa tiedontarvitsijoita.

Tietopalvelun puoleen voi kääntyä niin pienissä kuin suurissa mieltä askarruttavissa kysymyksissä. 

Kysy tietopalvelulta

Tietopalvelu perustuu museon omiin esine-, valokuva-, arkisto- ja kirjastokokoelmiin sekä tietokantoihin, esimerkiksi lähes 3000 tietuetta sisältävään ryijytietokantaan. 

Lähetä kysymyksesi mielellään kuvan kera alla tietopalvelusta vastaavalle amanuenssille:
Sari Jantunen, sari.jantunen [at] jyvaskyla.fi

Museo vastaa tietopalvelulle osoitettuihin kysymyksiin muutaman viikon kuluessa. Lomakausina vastausaika saattaa kuitenkin olla pidempi. 

Tietopalvelu on asiakkaalle maksuton, kun kyse on esimerkiksi tunnistuksista. Laajemmista selvityksistä peritään maksu, josta sovitaan palveluhinnaston mukainen tuntitaksa.   

Tutki käsikirjastoa tai aineistoja paikan päällä

Joskus aineistoihin pitää sukeltaa syvemmälle esimerkiksi tutkimusta tehdessä.

Suomen käsityön museon kirjaston kokoelman vanhimmat niteet ovat 1900-luvun alusta, ensimmäinen kirjastoluettelo on laadittu jo vuonna 1911.  Yhteensä museon kirjaston kokoelmissa on 7 378 nimikettä. Kokoelma kasvaa museon henkilökunnan toiveiden perusteella tehdyillä uutuushankinnoilla ja lahjoitusten avulla. Lahjoitusten avulla museon on onnistunut täydentämään nimenomaan vanhempaa kirjallisuutta. Kirjaston kokoelmiin kuuluu myös sekä kotimaisia että ulkomaisia aikakauslehtiä.

Suomen käsityön museon kirjasto on henkilökunnan käsikirjasto ollen avoinna myös ulko-puolisille. Kirjasto on avoinna virka-aikana klo 9:00-15:00 eli museon käsikirjastoon voi tulla tekemään tutkimusta myös paikan päälle. Saapumisesta ja ajankohdasta on hyvä sopia etukäteen museon henkilökunnan kanssa. Ota siis yhteyttä!

Toinen vaihtoehto on pyytää henkilökuntaa tekemään sinua kiinnostavasta aiheesta tietohakuja, joiden tulokset toimitetaan sinulle sopimuksen mukaan.