Hyppää pääsisältöön
Kuva
Museon arkistoista löytyy paljon mm. ryijy- ja täkänämalleja.
Pääsisältö

Tutkijoita ja opinnäytteiden tekijöitä palvellaan henkilökohtaisesti, jotta he saavat tarvittavat aineistot käyttöönsä. Hakuja museon kokoelmista tehdään sähköiseen järjestelmään kirjatuista aineistoista tai niissä avustetaan tarvittaessa. Jos kokoelman osia asetetaan esille tutkittaviksi museon tiloissa, aikataulu sovitaan tapauskohtaisesti ja työskentelyä valvotaan. Yhteydenotot asiassa kokoelmatiimin henkilökuntaan, toimitusaika aineistoista riippuen noin 1 kk.  

Museo tekee yhteistyötä eri puolilla Suomea toimivien yliopistojen käsityötieteen ja museoalan oppiaineiden opiskelijoiden, käsi- ja taideteollisuusalan ammattikorkeakoulujen ja Jyväskylän kaupungin ammattiopistojen kanssa. Jyväskylän yliopiston museologian opiskelijoita ohjataan sekä työharjoittelussa että nykydokumentoinnin kenttätöihin liittyvissä opinnoissa. Harjoittelumahdollisuuksia tarjotaan myös ammattikorkeakoulujen sekä käsi- ja taideteollisuusalan oppilaitosten opiskelijoille. Opiskelijat kartuttavat osana nykytallennusharjoitustaan käsityöalan nykyilmiöitä kuvaavan verkkosivuston sisältöjä.

Konservointikeskus antaa valtakunnallisesti eri koulutusorganisaatioiden kanssa museologian yliopisto- ja verkko-opintoihin liittyvää kokoelmanhoidon ja ennaltaehkäisevän konservoinnin koulutusta sekä tarjoaa konservoinnin kursseja ja opintoihin liittyvää harjoittelua sekä tekstiilikonservoinnin opiskelijoille että tekstiilialan opiskelijoille käsi- ja taideteollisuusalan oppilaitoksissa.

Harjoitteluun museoon?

Harjoittelumahdollisuuksia tarjotaan myös käsi- ja taideteollisuusalan ammattikorkeakoulujen sekä ammattiopistojen opiskelijoille eri puolilta Suomea. 

Lue lisää rekrytointi ja harjoittelu -sivultamme. 

Lisätietoja

Seija Hahl, amanuenssi
p. 050 311 8886
seija.hahl [at] jyvaskyla.fi

Asiasanat:  
museo
tutkimus
opiskelija