Hyppää pääsisältöön
Kuva
Irma Annanpalo-Tuiskun puiset korvikset mainoa POP UP -näyttelyssä. Kuva Irma Annanpalo-Tuisku
Pääsisältö

Suomen käsityön museo on kutsunut rovaniemeläisen mainoa CRAFT & DESIGN -liikkeeseen kytkeytyviä muotoilijoita, käsityöläisiä ja taiteilijoita ”pohjoisena muotoilijakollektiivina” vuoden 2018 kesänäyttelyn pitäjiksi Jyväskylään. Näyttely on esillä museon Ikkunagalleriassa 30.5.–1.9.2018.

Mainoa POP UP on ryhmänäyttely, jonka osallistujat ovat mainoa CRAFT & Designin pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita. Ryhmään kuuluvat tekstiilimuotoilija Tuija Heikkinen, kuvataiteen opettaja TaM Elisa Ahonen, keraamikko Silja Mustaparta, muotoilija ja kultaseppä Piia Södergård sekä muotoilija, TaM Irma Annanpalo-Tuisku, joka on myös Rovaniemellä toimivan mainoa CRAFT & DESIGN -kivijalkaliikkeen yrittäjä. Mainoa POP UP -näyttely on mainoa CRAFT & DESIGN liikkeen 10-vuotisjuhlanäyttely. mainoa CRAFT & DESIGN -liike on perustettu Rovaniemelle kesäkuussa 2008.

Myyntinäyttelyn kattaus koostuu koruista, kattaustuotteista, sisustus- ja keittiötekstiileistä, julisteista ja keraamisista veistoksista. Esineitä yhdistää piensarjatuotanto ja pohjoinen elementti. Pohjoisuus näkyy näyttelyssä niin aiheina, materiaaleina, muotokielenä että mielentilana. Irma Annanpalo-Tuiskun puiset korut ja kattaustuotteet, leikkuulaudat ja tarjoilualustat tuovat pohjoisen metsän Keski-Suomeen, sillä tuotteiden materiaali tulee hänen omasta tai sukulaisten pihapiireistä ja lähimetsistä. Tuija Heikkisen iloisen värikkäät ja hilpeät painokankaiset kattaustuotteet ovat modernin graafisia, kun taas Elisa Ahosen eläinaiheiset kattaustuotteet, julisteet ja kortit ovat herkän harmonisia värimaailmaltaan. Silja Mustaparran rakupoltetut eläinnaamiot toimivat seinälle ripustettuina sisustuksellisina veistoksina, jotka henkivät suomalaisen metsän elämää. Piia Södergardin korut yhdistävät hopeaa, korukiviä ja Lapin kultahippuja. Kaikki myyntinäyttelyn tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa ja suunnittelijat osallistuvat suurelta osin myös itse tuotteiden valmistukseen. Heikkinen, Ahonen ja Annanpalo-Tuisku toimivat Rovaniemellä, Södergård Ivalossa ja Mustaparta Oulussa.

Mainoan toimintaperiaatteeseen kuuluu toimia kanavana suomalaisen ammattimaiseen muotoilun ja käsityön esiintuomiseen. Varsinkin pohjoisessa matkamuistot hallitsevat alaa ja mainoa haluaa tarjota tälle vaihtoehdon tuomalla ammattimaista uniikki- ja piensarjatuotantoa yleisön nähtäville ja ulottuville. Mainoa POP UP on luonteva jatkumo tälle työlle, nyt näitä tuotteita tuodaan myös Keski-Suomeen uuden yleisön eteen.

Näyttely on osa Suomen käsityön museon käsityöläis- ja muotoilijakollektiiveja esittelevien kesänäyttelyiden sarjaa. Aiemmissa näyttelyissä esillä ovat olleet mm. Fiskarsin muotoilijoiden, käsityöläisten ja taiteilijoiden osuuskunta sekä helsinkiläisen Okra-liikkeen muotoilijat ja käsityöläiset sekä MadeBy Helsinki liikkeen muotoilijat ja käsityöläiset.

Tiistaina 29.5. yleisön on mahdollista tavata mainoan käsityöläisiä klo 16–18. Paikalla tavattavissa ja mainoan tuotteita esittelemässä ovat Irma Annanpalo-Tuisku ja jyväskylälähtöinen Piia Södergård.

mainoa POP UP -työryhmään kuuluvat: 
kuvataiteen opettaja TaM Elisa Ahonen, Rovaniemi
muotoilija TaM Irma Annanpalo-Tuisku, Rovaniemi 
tekstiilimuotoilija ja artenomi Tuija Heikkinen, Rovaniemi
keraamikko Silja Mustaparta, Oulu
kultaseppä ja muotoilija, artenomi AMK Piia Södergård, Ivalo
 

mainoa POP UP

Näyttely Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 30.5.–1.9.2018

Lisätietoja

Irma Annanpalo-Tuisku, mainoa CRAFT & DESIGN
p. 040 717 5153, mainoa [at] mainoadesign.fi
www.mainoadesign.fi
Facebookissa: mainoaDESIGNSHOP

Asiasanat:  
Suomen käsityön museo
näyttely
Ikkunagalleria