Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jos metsään haluat mennä nyt… – Suomen nukketaiteilijat ry:n joulunäyttely 2018. Kuva Jussi Jäppinen
Pääsisältö

Suomen Nukketaiteilijat loihtivat tänä jouluna Suomen käsityön museon Ikkunagalleriaan Jos metsään haluat mennä nyt… –tilateoksen. Tällä kertaa joulun perinteinen näyttely on rakennettu erityisesti lapsikatsojia ajatellen. Inhimillistämällä metsiemme eläimiä vaatetuksella ja ihmismäisellä käytöksellä syntyi monia hauskoja kohtauksia.  

Kukin nukketaiteilija valmisti oman tapahtuman ja näistä koottiin näyttely.  Teosten nimet kertovat jo näyttelyn sisällöstä, kuten ”Kettu Kehveli ja Sammakka löivät vetoa hiihtotaidoistaan. Hävinnyt on toisen renkinä vuoden päivät” ja “Ratkirakastunut Tarmo kosii yllättäen metsässä Irmaa” sekä ”Ottelu reviiristä”. Eläinten tarinoille taustakehyksen luo Jussi Jäppisen kuvaama Laukaan Hitonhauta. 

Näyttelyn ideointiin ja toteuttamiseen on osallistunut 13 Suomen Nukketaiteilijat ry:n jäsentä. Näyttely on jo 12. joulunäyttely, jonka Suomen Nukketaiteilijat ovat rakentaneet Suomen käsityön museon ikkunaan. Ikkunagallerian näyttelyä pääsee katsomaan maksutta ja kellon ympäri museon näyteikkunassa Kauppakatu 25. 

Näyttelyn nukkien tekijät

Mirja Haikala
Arja Jäppinen
Lea Holmalahti
Pipsa Mannoja
Sirpa Ala-Louko
Helvi Laukkanen
Soile Aartiala
Ippa Särkkä
Aila Kytölä
Kirsti Rintamäki
Kati Haukkala
Inkeri Roivainen
Minna Toivari

Jos metsään haluat mennä nyt… – Suomen nukketaiteilijat ry:n joulunäyttely

Näyttely Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 14.11.2018–6.1.2019

Lisätietoja:

Arja Jäppinen, Suomen nukketaiteilijat ry:n näyttelyvastaava
arja.jappinen [at] arjajappinen.com, p. 050 575 0548

Asiasanat:  
museo
näyttely
taiteilija