Hyppää pääsisältöön
Kuva
UU Marketin Herbarium-näyttelyssä on runsaasti suomalaista muotoilua. Kuva UU Market
Pääsisältö

Suomen käsityön museon Ikkunagallerian kesänäyttely esittelee uudentyyppisen konseptin käsityökentällä. UU Market on sekä tuotteistuspalvelu, että verkkomyyntialusta suomalaisille taiteen ja taideteollisuuden tekijöille. UU Marketin taitajat koostavat Herbarium – Lajitelma uuden sukupolven käsityötä -myyntinäyttelyyn valikoiman värikkäitä, herkullisia töitä, joissa korostuu luonnon muodot ja materiaalit. 

Näyttelyn valikoima keskittyy kodin tuotteisiin ja taiteeseen ja mukana on sekä piensarjoja että uniikkeja teoksia. Näyttelyn seitsemän suunnittelijaa ovat eri alojen ammattilaisia, mukana on niin taiteilijoita, keramiikkoja, lasinpuhaltajia kuin suunnittelijoitakin. Mukana näyttelyssä ovat suunnittelijat Minni Havas, Laura Itkonen, Ekin Kayis, Viivi Lehto, Paula Pääkkönen, KatztudioSigned Studio ja Emmi Vastamäki. 

UU Market tarjoaa uusia, innovatiivisia tuotteita, materiaalin tuntua ja korkeaa taiteellista tasoa sekä suomalaiselle että kansainväliselle yleisölle harkitulla kokonaisuudella, joka edustaa uuden sukupolven luomaan tyylisuuntaa. Herbarium – Lajitelma uuden sukupolven käsityötä esittelee hienon otteen UU Marketin toiminnasta ja suomalaisen käsityön huikeasta tasosta. 

Tutustu UU Marketiin verkossa: uumarket.fi

Näyttelyn suunnittelijat

Minni Havas, kuvittaja
Helsinkiläisen kuvittaja ja kuosisuunnittelija Minni Havaksen tausta muodin parissa näkyy myös hänen tuotannossaan. Tuotteet heijastelevat usein popkulttuuria ja ajankohtaisia trendejä. Havaksen tyyli kuvittajana on hyvin realistinen, mutta tekstiileissä painottuu tyylitellyt ja abstraktit muodot. Epätavalliset väriyhdistelmät, luonto ja taide inspiroi häntä. Suunnittelijana Havas ei halua rajoittaa itseään ja on aina kiinnostunut uusien rajapyykkien ylittämisestä. 
uumarket.fi/products/minni-havas 

Laura Itkonen, suunnittelija ja keraamikko
Suunnittelija ja keraamikko Laura Itkonen työskentelee laaja-alaisesti taiteen ja muotoilun parissa. Hän keskittyy pääosin visuaalisesti yksityiskohtaiseen, arkkitehtoniseen keramiikkamuotoiluun, joka soveltuu niin yksityisiin kuin julkisiin tiloihin. Itkonen painottaa laadukkaita materiaaleja ja ympäristöystävällistä tuotantoa. Itkonen yhdistelee töissään eri tekniikoista löytääkseen aina kiinnostavimman lopputuloksen. Tällä hetkellä häntä kiehtoo 3D-tekniikan yhdistäminen perinteisiin keramiikkatekniikoihin. 
uumarket.fi/products/laura-itkonen 

Ekin Kayis, korusuunnittelija
Helsinkiläinen nykyaikainen tuotesuunnittelija Ekin Kayisin suunnitteluprosessi on käytännöllinen ja kokeellinen, jota hän lähestyy innovatiiviselle, tutkimuksellisella ja intuitiivisella otteella. Hän on intohimoinen materiaalien ja uusien tuotantotekniikoiden ominaisuuksien ja potentiaalien tutkija, ja painottaa voimakkaasti materiaalisuutta, kosketusominaisuuksia, tekstuureja ja väriä, jotka korostuvat hänen projekteissaan. Hänen teoksensa on ollut viime vuosina kansainvälisesti esillä Milanossa, Brysselissä, Lontoossa, Pariisissa, Helsingissä ja kotikaupungissaan Istanbulissa.
ecnp-contemporary-fine-jewelry.myshopify.com/collections/ekin-kayis 

Viivi Lehto, suunnittelija ja taiteilija
Taiteilijana Viivi Lehto haluaa luoda uusia, leikillisiä – ehkä jopa vinksahtaneen humoristisia – versioita todellisuudesta. Hän uskoo, että taide on voimakas työkalu, jolla avataan uusia näkökulmia elämään mielikuvitusta kutittelemalla. Erityisesti Lehto on kiinnostunut projekteista, jotka kiinnittyvät jollain tapaa kasvuun, illuusioon, tunteisiin ja rytmiin. Tällä hetkellä hän työskentelee värikkäiden ja moniulotteisten lasiveistosten parissa. Lehdolle puutarha merkitsee kesyttämättömyyttä, leikillistä kasvua ja vapautta. 
uumarket.fi/products/viivi-lehto 

Paula Pääkkönen, lasinpuhaltaja
Nuutajärven tunnetussa lasikylässä asuva lasinpuhaltaja Paula Pääkkösestä on upeaa nähdä ja tuntea, kuinka hänen mielikuvituksensa muuttuu eläväksi. Häntä kiehtoo lasin loputtomat mahdollisuudet ja sen tuomat haasteet, joilla hän pääsee testaamaan omia rajojaan. Hän työtään inspiroi usein lasinpuhalluksen eri tekniikat. Hän kuvailee lasin parissa työskentelyä 3D-luonnosteluksi – työskennellessä yksi kokeilu johtaa uuteen ideaan, joka voi antaa kipinän uuteen suuntaan kesken työstettävän prosessin. Pääkkönen saa inspiraationsa Suomen luonnosta, sen puhtaudesta ja monimuotoisuudesta sekä lapsen mielikuvituksesta – sieltä, missä tavalliset asiat tulevat taianomaisiksi ja maailman mittasuhteet elävät ajan mukaan. 
uumarket.fi/products/paula-paakkonen 

Katztudio, lasimuotoilijat
Dylan ja Greta Katzin tamperelainen lasistudio keskittyy nykyaikaiseen taidelasiin. Intohimona heillä on varsinkin käsinpuhallettu lasi ja materiaalilla kokeilu. Heidän toimintafilosofiaansa kuuluu ajatus saavutettavuudesta, jokaisella pitäisi olla oikeus kauniisiin ja uniikkeihin asioihin elämässään. Heidän työnsä on suunniteltu heille, jotka rakastavat taidelasia, mutta usein heidät unohdetaan huippuluokan yleisöön keskittyvissä isommissa studioissa ja gallerioissa. Katzstudion tuotteet tuovat taidelasin kaikenkokoisten kukkaroiden saavutettavaksi. 
uumarket.fi/products/katztudio

Signed Studio, korusuunnittelija
Korusuunnittelija Susanna Kainulaisen perustama Signed Studio yhdistää tuotteissaan laadukkaat materiaalit ja perinteiset metallintyöstötekniikat. Studion tuotteet suunnitellaan arvostetuksi ja ihailluksi osaksi arkielämää. Jokainen esine on suunnittelijansa Helsingissä piirtämä, käsin työstämä ja signeeraama. 
uumarket.fi/products/studio-signed 

Emmi Vastamäki, korusuunnittelija
Lahdessa työskentelevä korusuunnittelija Emmi Vastamäki rakastaa korukiviä. Vastamäestä jokaisen kiven sisällä on oma uniikki maailmansa, joka kiehtoo häntä. Kivien uniikit värit ja kuviot inspiroivat häntä yhä uudelleen. Koruja suunnitellessa Vastamäki keskittyy yksinkertaisiin muotoihin, jotka korostavat materiaalien kauneutta. Selkeät muodot, leikilliset yksityiskohdat ja värit ovat hänelle määritteleviä asioita. 
uumarket.fi/products/emmi-vastamaki

Herbarium – Lajitelma uuden sukupolven käsityötä

Näyttely Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 3.6.–6.9.2020

Lisätietoja

Museon info, p. 014 266 4370, craftmuseum.info [at] jyvaskyla.fi
Hannakaisa Pekkala, CEO, UU Market, p. 0441 548 3572, hannakaisa [at] uumarket.fi 

Asiasanat:  
näyttely
Ikkunagalleria
museo
muotoilu