Hyppää pääsisältöön
Kuva
Saara Ruskola lasikorvakorut Lahjoja lahjattomille -myyntinäyttelyssä. Kuva Saara Ruskola
Pääsisältö

Suomen käsityö museon kokoamassa myyntinäyttelyssä Lahjoja lahjattomille 13.11.–31.12. on helppo poimia tuotteita joulunajan lahjatarpeita helpottamaan, oli sitten taitava käsistään tai ei.

Lahjoja lahjattomille -näyttelyyn valittiin tuotteita niin itselle kuin vaikkapa ystävälle pakettiin kiedottavaksi. Tarjolla on niin kauniita sisustustuotteita, jotka ilahduttavat pitkän aikaa kuin ajattomia ja uniikkeja koruja ja sesonkiin sopivia asusteitakin. Myyntinäyttelystä ostetun lahjan voi hankkia hyvällä omalla tunnolla, sillä laadukkaat kotimaiset tuotteet tukevat suomalaisten yrittäjien arkea. Myyntinäyttelyn valikoimasta löytyy muun muassa pirteitä virkattuja korvakoruja, vanerisia koruja ja koristeita, värikkäitä ja suloisia lasituotteita, ajattomia designtuotteita suomalaisesta teräksestä, laadukkaita asusteita sekä keskiajasta ja kansantaiteesta inspiroituneita seinätekstiilejä. 

Näyttelyyn haettiin käsityöläisiä ympäri Suomen avoimessa haussa, josta valittiin kuusi eri alojen käsityöläistä. Tavoitteena oli saada tarjolle mahdollisimman laaja kattaus suomalaista käsityötä. Näyttelyn kautta myyntiin saatiin lahjaksi sopivia tuotteita, jotka tulevat varmasti käyttöön, eivätkä jää pölyttymään kaapin perälle. 

Lahjoja lahjattomille -myyntinäyttelyyn valitut käsityöläiset aakkosjärjestyksessä

Aamuvirkkuu, Jyväskylä
Artesaani Hannele Survon käsintehdyt korvakorut on valmistettu pääosin virkkaamalla. Omaperäisiä malleja yhdistää harkitut materiaalit ja runsaat värit. Koruissa on käytetty puuvillaa, puuhelmiä ja kirurginterästä. 

Hembula Design, Nuutajärvi
Lasinpuhaltaja Henni Elialan lasituotteet valmistuvat käsityönä Nuutajärven lasikylässä. Värikkäästä valikoimasta löytyy muun muassa suloisia Tsirppa-lasilintuja, Kupla-lasipalloja ja pieniä maljakoita.

Ihania, Lahti
Trikootuotteita Sari Väisäsen ompelimosta Lahdesta. Laadukkaita ja kauniita asusteita naisille ja lapsille. Ihanat rusetilliset tonttulakit joustavasta trikoosta sekä solmu- ja rusettipannat.

Latimeria, Askola
Juha Luukkosen korkealaatuista kotimaista designia suomalaisesta teräksestä, joka kestää sukupolvelta toiselle. Luonnosta kumpuavin aihein syntyneitä kakkulapioita, pastaottimia, salaattiottimia ja keittiöpihtejä harjatusta teräksestä tai kauniisti välkehtivällä samettisella ainutlaatuisella velvet steel -käsittelyllä.

Saara Ruskola, Helsinki
Korumuotoilija ja metalliartesaani Saara Ruskolan koruissa mielenkiintoiset materiaalivalinnat, muodot ja oivallukset yhdistyvät tyylikkäiksi kokonaisuuksiksi. Tuotteissa korostuvat esteettisyys, eettisyys sekä käyttömukavuus. Korujen lisäksi valikoimassa on joulukuuseenkin sopivia ripustettavia lintukoristeita sekä heijastimia. Materiaaleina koruissa kirurginteräs ja vaneri sekä synteettinen huopa ja nikkelitön korumetalli.  

Sari Kettunen Art, Hollola/Lahti 
Tekstiilitaiteilija ja artenomi Sari Kettusen keskiajasta ja kansantaiteesta inspiroituneita seinätekstiilejä ja viirejä. Suomalaisesta lampaanvillasta valmistetut ja kasvivärein värjätyt langat on kudottu kaksipuoleisiksi käänteisin värein toimiviksi tekstiileiksi. 

Lahjoja lahjattomille

Myyntinäyttely Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 13.11.–31.12.2020

Lisätietoja

Suomen käsityön museon Museokauppa
p. 014 266 4370, craftmuseum.info [at] jyvaskyla.fi

 

Asiasanat:  
näyttely
Ikkunagalleria
museo
joulu