Hyppää pääsisältöön
Kuva
Gepeton nukkekotituotteissa painotetaan itse tekemistä. Kuva Gepetto
Pääsisältö

Minimitassa -myyntinäyttely jatkaa Suomen käsityön museon kevään teemaa Ikkunagallerian puolelle. Miniatyyrituotteiden värittämällä näyttelyllä tuodaan nukkekotimaailmaa esille myös kävelykadulla liikkujia ilahduttamaan kahden suomalaisen tuottajan, Gepeton ja Riina Tuulian Miniatyyrimaailman, kautta. Ikkunagallerian näyttelyyn on vapaa pääsy. 

Minimitassa -näyttelyyn etsittiin miniatyyrimaailmasta suomalaisia, keskenään erityylisiä tekijöitä, joilla on täysin omanlaisensa kädenjälki. Näyttelyyn valittiin kaksi nukkekotimaailman ammattikäsityöläistä, Gepeton tuotteet kasataan ja viimeistellään itse, kun Riina Tuulialta on saatavilla täysin valmiita tuotepaketteja nukkekotiharrastajan käsiin. 

Gepetto

Gepetossa vaikuttaa kaksi tekijää: arkkitehti/kuvataiteilija Anu Pellinen ja puuseppä Jari Hämäläinen, joiden tuotteiden tavoitteena on herättää pieniä ja suuria hymyjä. Ideat tuotteisiin syntyvät kahvipöydän ääressä tai koirien kanssa metsälenkeillä. Gepetto haluaa tarjota tuotteillaan kivaa tekemistä ja mukavia yhteisiä askarteluhetkiä, joten kaikki tuotteet on suunniteltu harrastajille, jotka haluavat nauttia askartelusta ja vaikuttaa itse lopputulokseen. 
Gepeton tuotteet valmistetaan Suomessa, joko omalla verstaalla Kangasalalla tai kotimaisten yhteistyökumppanien toimesta. Gepetto pyrkii tuotteiden materiaalivalinnoilla kestäviin ratkaisuihin niin laadullisesti kuin ympäristön kannalta ja työpajan koneet rullaavatkin ekosähköllä. 

www.gepetto.fi

Riina Tuulian Miniatyyrimaailma

Riina Tuulian tarina alkoi syksyllä 2015, kun jo 3-vuotiaana saatu miniatyyrikärpäsen purema muuttui saman ilosanoman lähettiläisyydeksi. Riina Tuulian Minatyyrimaailmalla halutaan valmistaa uniikkeja tuotteita myös muille nukkekotien ja miniatyyrien ystäville. 

Riina Tuulia ideoi itse tuotteensa ja kaikilla käsin tehdyillä tuotteilla on oma yksilöllinen, uniikki ulkonäkönsä. Hän hyödyntää työskentelyssään paljon massoja, sekä kierrätys- ja luonnonmateriaaleja. Tuotteet valmistetaan pääosin mittakaavaan 1:16 tai 1:18. Kierrätysteema on nähtävillä myös Riina Tuulian uusiotuotteissa: ”Rakastan myös luoda vanhasta uutta; monet vanhat nukkekodin kalusteet ovatkin saaneet käsissäni uuden ulkomuodon”, Riina Tuulia kertoo.  

www.riinatuulia.fi
 

Minimitassa

Näyttely Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 13.3.–17.5.2020

Lisätietoja

Museon info, craftmuseum.info [at] jyvaskyla.fi, p. 014 266 4370Lisätietoja
Riina Ekström, Riina Tuulian Miniatyyrimaailma, p. 044 5181 351, rinden.miniatyyrit [at] gmail.com 
Anu Pellinen, Gepetto, p. 050 376 5848, gepetto[at] gepetto.fi 

Asiasanat:  
näyttely
Ikkunagalleria
museo