Hyppää pääsisältöön
Kuva
Okran suomalaisten muotoilijoiden tuotteita Suomen käsityön museon myyntinäyttelyssä 2021. Kuva Okra.fi
Pääsisältö

Jo 27 vuotta Helsingin keskustassa toiminut taidekäsityöläisten omistama Okra on tunnettu ja suosittu kotimaisen taidekäsityön ja designin ostopaikka. Okran tekijät tuovat iloisina tuotteensa nyt myös keskisuomalaiseen maisemaan ja toivovat, että värikäs ja laadukkaaseen käsityöhön ja suunnitteluun pohjautuva valikoima riemastuttaa asiakkaita myös täällä! Myyntinäyttely on esillä Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 22.5 –12.9.2021.

Persoonalliset ja tyylikkäät tuotteet ovat uniikki- ja piensarjatuotantoa suomalaisilta taiteilijoilta, suunnittelijoilta ja taidekäsityöläisiltä. Okran kymmenen osakasta ovat koulutettuja muotoilun ammattilaisia, jotka suunnittelevat ja toteuttavat tuotteensa omissa yrityksissä käsityönä tai pieninä sarjoina. Osa Okran tekijöistä myös opettaa, suunnittelee teollisuudelle tai konservoi. 

Kaikki okralaiset jakavat tinkimättömän kaipuun aitoon, persoonalliseen ja kauniiseen elämään.  Okran tuotevalikoima erottuu värikkyydellään ja kunkin osakkaan tuotannon laajalla esittelyllä. Jyväskylään tekijät tuovat parhaita myyntimenestyksiään. Esillä on taide- ja käyttökeramiikkaa, tekstiilituotteita, lasitaidetta ja korusuunnittelua.

Okran taiteellisempaa tuotantoa tulee esiin näyttelyyn myös Höyrygalleriaan Korpilahdelle 14.8.–5.9.2021. 

Näyttelyn tekijät

Elina Leoni on helsinkiläisen tekstiilisuunnittelija Elina Airikkalan huivien ja tekstiilien oma tuotemerkki. Kutomalla valmistetuissa päiväpeitoissa, huiveissa ja vilteissä on sidoksen avulla muodostuva jousto, joka tekee villa-puuvilla-sekoitteisista tuotteista todella mukavia ja monipuolisia käyttää. Värien kirjo ja yhdistely hurmaa paatuneimmankin talvipäivän kulkijan.
www.okra.fi/blank-3

Eeva Jokinen on helsinkiläinen keraamikko ja opettaja, joka on pitkän uransa aikana toiminut monipuolisesti muotoilun, keramiikan ja opettamisen kentällä. Omassa tuotannossaan hän on keskittynyt posliiniin ja tullut erityisesti tunnetuksi riisiposliinitekniikan kehittämisestä piensarjatuotantoon. Myyntinäyttelyyn hän tuo suomalaisesta luonnosta innoituksensa saaneita leikkisiä nappikorvakoruja, Twisted Vase -sarjan posliinimaljakoita, sekä riisiposliiniteekuppeja ja kuppi-lautaspareja. 
www.eevajokinen.com

Sarita Koivukoski on espoolainen keraamikko, joka on tullut tunnetuksi Ruutu-lautasperheestään. Ruudut sopivat kaikkeen ja kestävät käyttöä ja kulutusta, sekä ennen kaikkea aikaa. Niitä on helppo yhdistellä keskenään ja muihin esineisiin. Vadit sopivat ruoka-aineille ja voit pestä ne astianpesukoneessa.
www.saritaceramics.fi 

Nina Lehos on helsinkiläinen lasitaiteilija ja konservaattori, jonka kauniit lasikorut hurmaavat värikkyydellään. Hopeiset koruosat varmistavat korujen käyttökelpoisuuden myös allergikoille.
www.ninalehos.com

Elina Makkonen on kultaseppämestari Fiskarsin ruukkikylästä. Hänen keveät, modernit ja moneen asuun sopivat hopeakorunsa ovat suomalaisen muotoilun ytimessä. Elinan koruissa puhuttelee muotoilun lisäksi laadukas viimeistely ja eettinen, kierrätetty hopea. 
www.elinamakkonen.fi

Marja Myllymäki on helsinkiläinen keraamikko ja monen muunkin eri materiaalin taitaja. Marjan leikkisät ja oivaltavat tuotteet ilahduttavat ilmeikkyydellään ja värikylläisyydellään. Okran myyntinäyttelyyn ilmettä tuovat karhu- ja pupuveistokset sekä huivineulat.
www.okra.fi/blank-1

Johannan Ojanen asuu ja työskentelee Helsingissä Suomenlinnan linnoitussaarella. Hänen värikkäät keramiikkatuotteensa ovat suosittuja ja himoittuja keräilyesineitä. Johannalta on tulossa näyttelyyn dreijattuja kaatimia, Open Stories-ruutulautasia, sekä seinälaattoja, sekä tarjoilualusia. 
www.okra.fi/johanna-ojanen

Teija Okkonen on helsinkiläinen keraamikko, joka ammentaa veistoksissaan kotiseutunsa Lapin mytologiasta ja kansantarinoista. Teijan eläinveistokset ovat suosittuja lahjoja, jotka sopivat vertauskuvallisten viestiensä ansiosta monenlaisiin merkkipäiviin. 
www.okra.fi/copy-of-sari-puhto

Sari Puhto on Okran puheenjohtaja ja tekstiilitaiteilija, jonka Studio Helleaalto -toiminimen printtituotteet syntyvät Helsingin Kaapelitehtaan taiteilijayhteisössä. Käsinpainetut markiisi- ja puuvillakankaat muuttuvat Sarin käsissä hurmaaviksi laukuiksi, kasseiksi ja pussukoiksi. 
www.helleaalto.fi 

Anna Schroderus työskentelee Helsingissä Suomenlinnan linnoitussaarella, vanhassa muurissa sijaitsevassa lasihytissä. Annan suupuhalletuista maljakoista välittyy lasin materiaalisuus ja käsityön intuitiivinen ote. www.okra.fi/anna-schroderus 

Okra SHOP Jyväskylä – Tämä on Okra

Myyntinäyttely Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 22.5 –12.9.2021.

Lisätietoja

Suomen käsityön museon Museokauppa
p. 014 266 4370, craftmuseum.info [at] jyvaskyla.fi

Asiasanat:  
näyttely
Ikkunagalleria
museo