Hyppää pääsisältöön
Kuva
Suomen käsityön museon perusnäyttelyssä voi pysähtyä esineiden tarinoiden ääreen.
Pääsisältö

Suomen käsityön museossa on kolme pysyvää perusnäyttelyä, joissa tarkastellaan käsityön merkitystä suomalaisessa yhteiskunnassa, tutkaillaan käsityön aikaa osana historian kaarta ja ihaillaan menneiden aikojen juhla-asuja Suomen kansallispukukeskuksen perusnäyttelyssä. 

Museon perusnäyttelyt sijaitsevat museon pohjakerroksessa, ja ne sisältyvät museon pääsymaksuihin. Pohjakerroksen Käsityössä elämän tuntu -näyttely nostaa esiin niin tämän päivän osaamista, erikoisuuksia kotoa ja maailmalta kuin yhteisiä muistojamme menneestä. Suomen kansallispukukeskuksen näyttely Komeasti juhlaan kurkistaa suomalaisten kansallispukujen historiaan ja nykypäivään. 

Museon toisesta kerroksesta, luentosalista, löytyy Aikamatka käsityöhön -näyttely, johon on poimittu otteita käsityön historiasta. Näyttelyyn liittyy myös julkaisu, jonka voi hankkia Museokaupasta. Aikamatka-näyttelyssä on myös kosketteluraita, jossa on kokeiltavana kymmeniä eri materiaaleja sekä keskeisimpiä käsityötekniikoita maamme käsityön historiasta kahden vuosituhannen ajalta. Näkövammaisia varten kosketteluraidan näytteet on varustettu myös pistekirjoitustekstein. 

Kaipaatko syvempää sukellusta käsityöhön osana suomalaista kulttuuria?

Tutustu Käsityössä elämän tuntu -näyttelyyn äänioppaan avulla. Voi lainata äänioppaan museon infosta tai tutustua eri polkuihin etukäteen verkossa. www3.jkl.fi/craft/craftmuseum/astutarinaan/

Asiasanat:  
Suomen käsityön museo
museo
perusnäyttely