Hyppää pääsisältöön
Kuva
Päkä-lammas johdattaa lapset villalangan jäljille museossa.
Pääsisältö

Ota selvää, missä villalanka kasvaa ja mistä saadaan punaista!

Operaatio punainen lanka on lapsille suunniteltu tehtäväkimara, jonka voi tehdä yhdessä aikuisen kanssa ja suorittaa Päkäpassin. Parhaiten kierros sopii lukemaan oppineille alakoululaisille. Osa tehtävistä sopii kolmevuotiaille ja osa aikuisillekin. Projektissa on apuna museon lammas Päkä. Tehtävien ratkaisun jälkeen kierrosta ja puuhailua voi jatkaa museon vaihtuvissa näyttelyissä.

Pyydä museon infosta Päkäpassi, jossa on reittiohjeet tarinapolulle.

Kuka Päkä ja mikä on operaatio punainen lanka?

Maatiaislammas Päkä muutti Suomen käsityön museon perusnäyttelyyn kesällä 2000. Päkä onkin uransa varrella viihdyttänyt pienempiä museovieraita ja siinä sivussa tehnyt kaikenlaista muuta museomaista.

Operaatio Punaisen langan takana on oikeastaan Päkän mummon punaiset lapaset, jotka Päkä bongasi museon perusnäyttelystä. Päkä lumoutui niin paljon hänen mummonsa lahjoittamista hienoista punaisista lapasista, että hän halusi heti tehdä itselleen samanlaiset.

Mutta olikin oikea operaatio ottaa selville, missä villalanka kasvaa ja miten saadaan punaista väriä. Päkä halusi jakaa tietämättömyytensä toisten kanssa ja päätyi vetämään lapsille ja muille uteliaille Operaatio punainen lanka –kierroksia.

Punainen lanka on 3–10-vuotiaiden tarinapolku, joka sisältää kuuntelemista ja itse tekemistä. Päkä ja sinä saatte vinkkejä muilta eläimiltä, missä villaa kasvaa ja miten sitä käsitellään. Sekin selviää, mistä saadaan punaista väriä. Ja pääset myös värjäämään villalankaa. Kierroksen jälkeen saat museon infosta jotain punaista palkinnoksi.

Tutustu Päkäpassin tehtäviin etukäteen esitteessä: 

Päkäpassi-esite lapsille Suomen käsityön museo
Asiasanat:  
Suomen käsityön museo