Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskyläisen DecoCutin puuusta valmistama palapeli, jossa aiheena moottorin osat. Kuva DecoCut
Pääsisältö

Jyväskyläläinen DecoCut yhdistää käsityön laserleikkaustekniikkaan. Moderneja työstövälineitä hyödyntäen syntyy ekologisia puuesineitä niin arkeen kuin juhlakauteenkin paikallisena käsityönä Savelan verstaalla. Myyntinäyttelystä löytyy muun muassa vanerisia koruja ja asusteita, koristeita kauden kattauksiin, kylttejä, tauluja ja karttoja. Näyttelyyn on vapaa pääsy. 

DecoCut suunnittele mallistonsa suurella sydämellä suomalaisia juhlia ajatellen ‒ ilahduttamaan valmistuvaa ja lahjansaajaa suven riennoissa sekä metsäisissä kesämökkimaisemissa. Raaka-aineiden ja yrityksen toiminnan luontoystävällisyys ja kotimaisuus ovat DecoCutille tärkeitä. Yrityksen tuotteissa käytettävä koristekoivuvaneri onkin peräisin kestävän kehityksen periaatteella kasvaneista suomalaisista metsistä. DecoCutin tuotteille on myönnetty Avainlippu-merkki. 

Suomen käsityön museon myyntinäyttelystä löytyy kesän alkuun saakka sopivia tuotteita niin valmistujaisiin, pääsiäiseen, kuin muihin kesän juhliinkin. Mukana myös Jyväskylä-aiheisia karttatuotteita, käsityöteemaisia koruja sekä erilaisia kylttejä ja lasin- ja pannunalusia monessa eri tyylissä ja aiheessa. 

Valmiin malliston lisäksi DecoCut valmistaa paljon tuotteita tilauksesta, joten oman juhlansa persoonalliset koristeet ovat varmasti uniikkeja. 

DecoCut

DecoCut on vuonna 2018 perustettu yritys, joka hyödyntää tuotteiden valmistuksessa laserleikkaustekniikkaa. Tästä huolimatta suuri osa tuotteiden valmistusprosessista tapahtuu käsityönä. Valmiiden koriste- ja lahjaesinemallien lisäksi suuri osa yrityksen leikkuutuotteista valmistetaan räätälöidysti yritys- ja yksityisasiakkaiden toiveiden mukaisesti. DecoCut onkin kehittänyt Suomen ensimmäisen 3D-suunnittelutyökalun laserleikattujen puusta tehtyjen esineiden suunnitteluun. Yksilöllisten tuotteiden suunnittelu ja tilaaminen on mahdollista myös DecoCut Oy:n verkkokaupan kautta.

Alasivu

DecoCut – Juhlien kohti kesää

Näyttely Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 16.3.–2.6.2024 
Katutason näyttelyihin vapaa pääsy.

Suomen käsityön museo
Kauppakatu 25, 40100 Jyväskylä.
Museo on avoinna ti-su klo 11-18. Poikkeuksia aukioloissa pyhäpäivinä. 

Lisätietoja

Suomen käsityön museon museokauppa
p. 050 311 8884, craftmuseum.info [at] jyvaskyla.fi

decocut.fi

Tietoja näyttelytilasta

Ikkunagalleria on yksi museon näyttelytiloista, joiden näyttelyitä voi ihailla myös museon ollessa kiinni. Ikkunagalleria on n. 10 m2 laajuinen tila museon katutason ikkunoissa Kauppakadun suuntaan ja tilan läpi kuljetaan museon perusnäyttelyihin. Tilassa esitellään jo kannuksensa saavuttaneiden osaajien tuotteita ja teoksia: käsityöalan ammattilaisia ja taiteilijoita, alan osuuskuntia ja muita yhteenliittymiä.