Hyppää pääsisältöön
Kuva
Keramiikkapaja TiinaMarin tiukutonttuja tulossa Museon pieneen joulukauppaan 2023 Suomen käsityön museoon. Kuva Keramiikkapaja TiinaMari
Pääsisältö

Suomen käsityön museon kokoama suomalaisen käsityön joululahjamyyntinäyttely Museon pieni joulukauppa tuo jälleen yhteen ammattikäsityöläisiä ympäri Suomen, ja tuotevalikoima kattaa niin koruja, keramiikkaa, grafiikkaa, kortteja ja printtejä, tekstiiliä kuin lankojakin.   

Myyntinäyttelyyn haettiin tuottajia avoimella haulla, ja mukaan pyrittiin valitsemaan sellaisia käsityöläisiä, jotka eivät ole aiemmin olleet Ikkunagallerian myyntinäyttelyssä esillä. Valinnoissa painotettiin sitä, että myyntinäyttelystä löytyisi tuotteita erilaisille asiakasryhmille sekä mahdollisimman laaja materiaalikattaus.

Museon pieneen joulukauppaan rakentuu tänäkin vuonna hieno valikoima suomalaista modernia käsityötä ja muotoilua, ja se tarjoaa runsaasti laadukkaita ja kestäviä, suomalaisia vaihtoehtoja pukinkonttiin. Perinteisempiä joulutuotteita täydentävät niin modernit kuin ajattomat tuotteet, joiden laadukkuus ja kestävyys ilahduttavat omistajaansa pitkään. 

Museon pieni joulukauppa -myyntinäyttelyn käsityöläiset 

AurinkoOtus, Lappeenranta
AurinkoOtus valmistaa värikkään suloisia ja persoonallisia pehmoeläimiä pääosin kierrätetyistä kankaista. 
www.instagram.com/aurinkootus

Eldur Yarns, Jyväskylä
Eldur Yarnsin päätuote ovat laadukkaat käsinvärjätyt, itseraidoittuvat sukka- ja lapaslangat, joissa on raitavärejä kuudesta kahdeksaan, jopa 12 ja 24 saakka. Myyntinäyttelyssä tulee olemaan myös joulukalenterilankoja. 
https://www.instagram.com/elduryarns 

Keramiikkapaja TiinaMari, Ala-Temmes
Keramiikkataiteilija Tiina-Mari Pietilän dreija ja yhden naisen yritys ovat pyörineet jo yli 20 vuotta. Inspiraatio töihin tuovat maalaistalon pihapiiri Limingassa, ympäröivä luonto ja Oulun kaupunkimiljöö. Myyntinäyttelyyn on tulossa keraamisia tonttuja ja saippua-alusia. 
https://tiinamari.com 

Kisskiss -taidesukkis, Espoo
Kisskiss -taidesukkis valmistaa ja tuottaa kestäviä, värikkäitä ja eettisesti tuotettuja sukkahousuja, legginsejä sekä sukkia. Myyntinäyttelyyn on tulossa myyntiin merinovillaisia ja kampapuuvillaisia sukkia. 
https://www.kisskiss.fi 

Mari Syren Design, Pori
Mari Syren Design suunnittelee ja valmistaa omia korusarjoja sekä uniikkikoruja. Myyntinäyttelyyn on tulossa myyntiin Kukkii -korusarjan koruja, joka sai Vuoden koru 2023 -kilpailussa kolmannen palkinnon. 
https://marisyren.fi

Pliide, Helsinki
Savolaislähtöinen yksinyrittäjä Riikka Koksu on villinnyt murremagneeteilla yli 20 paikkakuntaa paikallislehtiä ja radiota myöten. Homman hauskuus on yhdessä tekeminen: lausahdukset kerätään Facebookissa ja enemmistön tykkäämät pääsevät magneettisarjaksi. Myyntinäyttelyyn tulee käsityöaiheisten magneettien lisäksi kirjanmerkkejä, avaimenperiä sekä korviksia.
www.pliide.fi 

Salmen Suopa, Turku
Salmen Suopa valmistaa palasaippuoita ja muuta luonnonkosmetiikkaa kuten palashampoota ja -hoitoainetta. Tuotteet valmistetaan käsin Turussa omalla verstaalla perinteisiä menetelmiä ja luonnonraaka-aineita käyttäen.
https://www.salmensuopa.fi

Tuuni Turula, Tampere
Tuuni Turula valmistaa taidegrafiikkaa perinteisin etsaus ja akvatinta menetelmin. Vedossarjan tultua täyteen, hän kierrättää taidegrafiikan levyt uniikeiksi koruiksi. Myyntinäyttelyyn tulee myyntiin grafiikkaa, erä uniikkeja korvakoruja, kortteja ja printtejä.  
https://tuuniturula.fi 

Alasivu

Museon pieni joulukauppa

Näyttely Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 11.11.–31.12.2023
Katutason näyttelyihin vapaa pääsy.

Suomen käsityön museo
Kauppakatu 25, 40100 Jyväskylä.
Museo on avoinna ti-su klo 11-18. Poikkeuksia aukioloissa pyhäpäivinä. 

Muista myös Käsityöläisten joulutori la-su 9.-10.12.2023

Tapahtumassa 24 myyjää ympäri Suomen. Vapaa pääsy!

Lisätietoja

Suomen käsityön museon museokauppa
p. 050 311 8884, craftmuseum.info [at] jyvaskyla.fi

Tietoja näyttelytilasta

Ikkunagalleria on yksi museon näyttelytiloista, joiden näyttelyitä voi ihailla myös museon ollessa kiinni. Ikkunagalleria on n. 10 m2 laajuinen tila museon katutason ikkunoissa Kauppakadun suuntaan ja tilan läpi kuljetaan museon perusnäyttelyihin. Tilassa esitellään jo kannuksensa saavuttaneiden osaajien tuotteita ja teoksia: käsityöalan ammattilaisia ja taiteilijoita, alan osuuskuntia ja muita yhteenliittymiä.