Hyppää pääsisältöön
Kuva
Mustia pitsisiä korvakoruja Minkalta Suomen käsityön museon joulukaupassa 2024. Kuva Minka
Pääsisältö

Suomen käsityön museon kokoama suomalaisen käsityön joululahjamyyntinäyttely Museon pieni joulukauppa tuo jälleen yhteen ammattikäsityöläisiä ympäri Suomen. Tänä vuonna tuotevalikoimaan kuuluu koruja hopeasta, nahkasta ja hartsista, korvaläppiä, puutuotteita ja pulmapelejä sekä keramiikkaa ja tekstiilejä.

Myyntinäyttelyyn haettiin tuottajia avoimella haulla, ja hakijoita olikin ennätysmäärä. Mukaan valittiin seitsemän tuottajaa, jotka eivät ole osallistuneet aiemmin museon myyntinäyttelyihin. Valinnoissa painotettiin sitä, että myyntinäyttelystä löytyisi tuotteita erilaisille asiakasryhmille sekä mahdollisimman laaja materiaalikattaus.

Museon pieneen joulukauppaan rakentuu tänäkin vuonna hieno valikoima suomalaista modernia käsityötä ja muotoilua, ja se tarjoaa runsaasti laadukkaita ja kestäviä, suomalaisia vaihtoehtoja pukinkonttiin. Perinteisempiä joulutuotteita täydentävät niin modernit kuin ajattomat tuotteet, joiden laadukkuus ja kestävyys ilahduttavat omistajaansa pitkään.

Katutason myyntinäyttelyyn on vapaa pääsy.

Museon pieni joulukauppa -myyntinäyttelyn käsityöläiset

Annan Rukkaset Tmi, Hämeenlinna
Runsas värivalikoima lammasturkiksesta valmistettuja korvaläppiä. Säädettävyys varmistaa sopivuuden niin lapsille kuin aikuisille. 

Hartsimuijja, Sastamala
Rakkaudesta kukkiin ja kauniisiin koruihin! Hartsimuijja valmistaa käsityönä kuivakukkakoruja koruhartsista. 
https://holvi.com/shop/Hartsimuijja/ 

Kaisa Turtiainen, Savonlinna
Savonlinnassa rakkaudella ommeltuja värikkäitä puuvilla-silkkihuiveja sekä kukkaroita ja pussukoita ihanilla kuoseilla. Lisäksi koivuviiluisia tarjottimia. 
https://www.kaisaturtiainen.com 

Minka, Lahti
Uniikkeja, iloisen värikkäitä koruja kierrätysmateriaaleja käyttäen. Höyhenenkevyissä koruissa materiaaleina mm. pitsiä ja nahkaa. Korujen lisäksi valikoimasta löytyy myös kauniita avainnauhoja ja veikeitä heijastavia koruja.
https://www.minka.fi 

OSMA Art, Mätäsvaara
Koruja perinteisin kultasepän tekniikoin. Hopeisia korvakoruja ja riipuksia, joiden malleina toimivat aidot luonnonmateriaalit, kuten kävyt, oksat, lehdet ja siemenkodat. Korut on valettu alipainevalutekniikalla. 

PianKera, Myrskylä
Uniikkia käyttökeramiikkaa ja taidetta primitiivisestä kuvastosta ammentaen. Dreijatut ja käsinrakennetut astiat kestävät konepesun ja mikron. 
https://www.piankera.fi 

Torkel Design Oy, Oravala
Puuta, metallia ja nahkaa työstäen syntyy käyttöesineitä ja pulmapelejä. Erikoisuutena puulajiviivain ja nahkaiset kärpäslätkät. 
https://www.torkel.fi 

Alasivu

Museon pieni joulukauppa 

Näyttely Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 16.11.–31.12.2024. 
Katutason näyttelyihin vapaa pääsy.

Lisätietoja

Suomen käsityön museon Museokauppa, p. 050 311 8884, [email protected]

Tietoja näyttelytilasta

Ikkunagalleria on yksi museon näyttelytiloista, joiden näyttelyitä voi ihailla myös museon ollessa kiinni. Ikkunagalleria on n. 10 m2 laajuinen tila museon katutason ikkunoissa Kauppakadun suuntaan ja tilan läpi kuljetaan museon perusnäyttelyihin. Tilassa esitellään jo kannuksensa saavuttaneiden osaajien tuotteita ja teoksia: käsityöalan ammattilaisia ja taiteilijoita, alan osuuskuntia ja muita yhteenliittymiä.