Suomen World Visionin Nukketehdas 22.9.2020–2.2.2021

Suomen World Visionin Nukketehdas -käsinukkenäyttely

Näyttely Suomen käsityön museon infoikkunassa 22.9.2020–2.2.2021

Näyttelyyn liittyviä tapahtumia

Valon kaupungin aikaan 26.–28.11. Suomen käsityön museo on avoinna to-pe klo 11-22 ja la 11-18.  Torstaina 26.11. klo 18–20 Suomen World Visionin markkinointipäällikkö Oona Rintala ohjaa sorminukkekäsityöpajan, jossa valmistetut nuket lähetetään muiden käsinukkien mukana kehitysmaihin vuoden 2021 alussa. Valon kaupungin aikaan perjantaina korjataan vaatteita käsityölaneissa ja taiteilija Ilona Rista kertoo kahdella luennollaan, kuinka on taltuttanut teknologian taiteeseensa ja esittelee Puureliefi ja digitaaliset leikit -näyttelyä. Lauantaina tutkija Leena Jääskeläinen esittelee Perinteen lumo -näyttelyn.

Koronatilanteen vuoksi pyydämme ilmoittautumaan Suomen käsityön museon tapahtumiin etukäteen verkossa, jotta pystymme varmistamaan turvallisen museovierailun kaikille. Valitse linkin takaa tapahtuma, johon aiot osallistua ja täytä omat tietosi. Jos haluat ilmoittautua useaan eri tapahtumaan, niin tee ilmoittautuminen useampaan kertaan. www.lyyti.in/SKMtapahtumat2020

Suomen World Visionin Nukketehdas -käsinukkenäyttely Suomen käsityön museossa.

Oona Rintala, markkinointipäällikkö, Suomen World Vision
p. 046 878 3896, oona.rintala [at] worldvision.fi
www.worldvision.fi

Suomen World Vision tuo Suomen käsityön museon näyteikkunaan esille hyvää mieltä tuovia käsinukkeja. World Visionin vapaaehtoisten taiteilemat käsinuket ovat esillä museon näyteikkunassa Kauppakadulla 22.9.2020–2.2.2021.

”Koronavirus iskee pahiten kaikkein haavoittuvimpiin lapsiin ja aikuisiin. Pandemian levitessä ajatuksemme ovat paitsi täällä Suomessa myös apua tarvitsevien perheiden luona kehitysmaissa”, kertoo Oona Rintala Suomen World Visionista. ”Haastavina aikoina haluamme ilahduttaa lapsia, jotka elävät vaikeissa oloissa. Pyysimme vapaaehtoisiamme taiteilemaan käsinukkeja.”

Museon näyteikkunassa esillä olevat käsinuket, sekä monet muut suurella sydämellä valmistetut nuket jatkavat matkaansa alkuvuodesta 2021 ilahduttamaan World Visionin kummilapsia Ruandaan, Keniaan, Ugandaan, Kambodzaan ja Peruun. Hyväntekeväisyystempauksessa tehtyjä käsinukkeja voidaan käyttää opetuksen – ja lastenkerhotoiminnan tukena. Nuket voivat auttaa lapsia myös tunteiden käsittelyssä ja piristää heitä pandemian keskellä.

”Näissä nukeissa asuu voimakas toivo, sillä ne syntyvät, kun auttavaiset suomalaiset kantavat huolta kaukana asuviasta ja äärimmäisessä köyhyydessä elävistä lapsista”, Rintala kertoo. World Visionin kummilapsitoiminnassa on mukana monia vannoutuneita käsityöharrastajia, ja kummilapsi onkin ollut oiva kohde, jota omilla kädentaidon tuotoksilla voi ilahduttaa. ”Moni laittaakin postin mukaan kestositeitä, kangaskasseja tai sukkia”, Rintala kertoo kummitoiminnasta. Kuka tahansa voi ryhtyä World Visionin kummiksi kuukausilahjoituksella. Liittyä voi osoitteessa worldvision.fi.

Suomen World Vision

Suomen World Vision auttaa äärimmäisessä köyhyydessä eläviä lapsia ja puolustaa heidän oikeuksiaan. World Vision -kummien tuki muuttuu kehitysmaissa puhtaaksi vedeksi, ravinnoksi, koulutukseksi ja lastensuojeluksi. Apua annetaan siellä missä tarve on suurin uskontoon, etniseen taustaan tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Suomen World Vision on itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä, World Visionia, jonka avun piirissä kansainvälisesti on 100 miljoonaa ihmistä. World Visionin hätäapuoperaatio koronaviruksen leviämisen ja sen vaikutusten estämiseksi on syyskuuhun 2020 mennessä tavoittanut yli 45 miljoonaa ihmistä.

Oona Rintala, markkinointipäällikkö, Suomen World Vision
p. 046 878 3896, oona.rintala [at] worldvision.fi