Hyppää pääsisältöön
Kuva
Valkoiselle pohjalle painettuja keltaisia lintuja kankaalla. Kuva Taito Keski-Suomi
Pääsisältö

Aikojen taitoja -näyttely kertoo Taito Keski-Suomi ry:n Jyväskylän käsityö- ja muotoilukoulun käsityön taiteen perusopetuksen oppilaiden tekemisen ilosta ja elämyksistä käsityön, teknologian ja muotoilun kautta. Näyttelyssä nousee erilaisten tuotteiden ja esineiden tarinat. Näyttely on esillä Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 6.2.-31.3.2024. Näyttelyyn voi tutustua kellon ympäri Kilpisenkatu 12 näyteikkunoissa Jyväskylässä.

Jyväskylän käsityö- ja muotoilukoulu antaa käsityön taiteen perusopetusta eri ikäisille lapsille ja nuorille sekä aikuisille Jyväskylässä, Joutsassa ja Saarijärvellä. Käsityökoulussa opitaan käden taitoja ja muotoilua sekä erilaisten materiaalien työstön hallintaa. Opetuksessa korostuvat käsityön vaiheet suunnittelusta toteutukseen. Lähtökohtana ovat oppilaan omakohtaiset kokemukset ja ilmaisu. Lähestymistavassa voivat puolestaan painottua esimerkiksi taide, tiede tai teknologia.

Jyväskylässä opetusta annetaan varhaisiän käsityökasvatukseen, perusopintoihin ja syventäviin opintoihin. Perusopintojen laajuus on 800 tuntia ja syventävien opintojen laajuus 500 tuntia, yhteensä 1300 tuntia. Opiskelun voi aloittaa käsityökouluissa jo varhaisikäisissä 4-vuotiaana ja perusopinnoissa 7-vuotiaasta lähtien. Ryhmät kokoontuvat kerran viikossa syys- ja kevätlukukaudella, Jyväskylässä opiskelee vuosittain noin 200 oppilasta.

Opetusministeriö on myöntänyt yhdistykselle opetuksen järjestämisluvan vuonna 2000. Toimintaan saadaan avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Opetus perustuu valtakunnalliseen käsityön taiteen perusopetuksen opetussuunnitelmaan, lakiin ja asetukseen taiteen perusopetuksesta.

Hakuaika käsityökouluun on huhti-toukokuussa. Vapaita oppilaspaikkoja voi tiedustella läpi lukuvuoden. 

Alasivu

Aikojen taitoja - Jyväskylän käsityö- ja muotoilukoulu

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 6.2.-31.3.2024. 

Näytönpaikan näyttelyihin voi tutustua kellon ympäri Kilpisenkatu 12 näyteikkunoissa Jyväskylässä. 

Lisätietoja

Taito Keski- Suomi ry, Jyväskylän käsityö- ja muotoilukoulu 
Riikka Holappa, [email protected], p. 044 727 9824

Margarita Rosselló Ramón, museolehtori, Suomen käsityön museo, [email protected], p. 040 701 7452